• Július 27. szombat, Liliána, Olga
Közélet 2024. május 30. 12:15

Megújult a Városi Sportcsarnok Soltvadkerten

Megújult a Városi Sportcsarnok Soltvadkerten
Megújult Soltvadkert egyik legnagyobb, közel 40 éve épült közösségi létesítménye, generációkon átívelően megannyi sportélmény, sportsiker, közösségi esemény színhelye. A TAO forrásból, helyi vállalkozók támogatásából és önkormányzati önerőből modernizált Városi Sportcsarnok felújításának átadó ünnepségét május 8-án tartották meg.

Hirdetés

Az ünnepség a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI 5.b osztályának akrobatikus elemeket felvonultató műsorával kezdődött, a fiatalokat Fejesné Császár Éva tanárnő készítette fel.

A vendégeket, közöttük Ilyés Ferencet, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét, Gáspár Zsoltot, a kivitelező Bács Bau Generál Kft. ügyvezetőjét és Font Sándor országgyűlési képviselőt Temerini Ferenc polgármester köszöntötte.

Az eseményt jelenlétével megtisztelte dr. Kerényi János politikai szaktanácsadó, Demeter András országgyűlési képviselő és Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke. Mint elhangzott, a beruházás a Magyar Kézilabda Szövetségnél lévő úgynevezett TAO forrásból kezdődött, de a teljes körű megvalósításhoz az Akker-Plus Kft., Autócent Kft., Galántai Bt., MO-FA-KER Kft., Phoenix-Drink Kft., Poli-Farbe Kft. és a Soltút Kft. önzetlen támogatása is nagyban hozzájárult.

Temerini Ferenc polgármester beszédében rámutatott: ugyan most a több ütemben modernizált 100 százalékban kihasznált sportcsarnok felújításának egyik fontos szakasza zárult, de nem vetették el, hogy a városban egy másik, új sportcsarnok épüljön fel. Szerinte ezt különösebben indokolni sem kell, hiszen a város egyetlen sportcsarnokát a számos sportegyesület, az amatőr sportolók mellett az iskolai testnevelési órák megtartására is használják. A polgármester örömmel jelentette be, immár jó esély van arra, hogy egy új birkózóterem épüljön Soltvadkerten.

Miután Temerini Ferenc a felújítás folyamatát részletesen ismertette és köszönetét fejezte ki a támogatóknak, az épület múltjáról is felidézte: a Városi Sportcsarnokot 1986. augusztus 20-án, négynapos ünnepségsorozat keretében avatták fel. Az akkori ünnepség epizódjait, az építés folyamatát és a csarnok műszaki átadásának dokumentumait a vendégek kivetítőn követhették figyelemmel. 

Elhangzott az is, hogy a beruházás TAO támogatásból indult meg. A további munkálatok finanszírozása 70 százalékos vállalkozói és 30 százalékos önkormányzati önerőből állt össze. Ám az önkormányzat nem áll meg itt, nemrégiben egy újabb TAO pályázatot nyújtottak be. Ennek sikere esetén felújítják az öltözőket, az ablakokra pedig árnyékolók kerülnek. A polgármester a fejlesztés bemutatását azzal zárta: a két ütem összköltsége közel 152 millió forint volt. Ebből a speciális padló 61,8 millió forintba, a tető cseréje és az egyéb költségek mintegy 90 millió forintba kerültek.

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnök felidézte, hogy édesapja révén is közeli és élő sportkapcsolatokat ápol a soltvadkertiekkel. Az elnök gratulált a megvalósításhoz és azt kívánta, hogy a megújult sportcsarnok a város igazi közösségi tere, megannyi sportsiker helyszíne legyen.

Gáspár Zsolt, a kivitelező Bács Bau Generál Kft. ügyvezetője megköszönte a sportolóknak, hogy az építési munkálatok alatt türelmesen várakoztak a csarnokra, majd a felújítás folyamatát ismertette.

A beszédek sorát Font Sándor zárta. Mint mondta, ahogy a sportcsarnok felújítása, úgy az állami beruházások sora, az elkerülő út, a Budapest-Belgrád vasútvonal is hosszú távra meghatározzák meg Soltvadkert jövőjét. A város egy rendkívül dinamikus időszakát éli, amelybe Soltvadkert és térsége hosszú távú elektromos ellátása is beletartozik. A képviselő bejelentette, hogy az elkerülő út 2024 végéig, az új gyorsvasút jövő év elejére készül el. Utóbbi használatba vétele azonban egy év próbaidő után történik meg.

Az ünnepség az avatószalag átvágásával és állófogadással ért véget. Zsiga F.

Kövessen minket a Facebookon is!


Hirdetés
Címkék: Soltvadkert

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés