• Április 25. csütörtök, Márk
Gasztro 2021. január 12. 12:10

Bab Kávézó – Egy csészényi boldogság elvitelre

Képgaléria
Bab Kávézó – Egy csészényi boldogság elvitelre
Sáfár Barbara tavaly nyáron váltotta valóra régi álmát, amikor megnyitotta Kiskőrösön a Bab Kávézót a könyvtár mellett, a Petőfi tér 4. szám alatt. S bár az ezt követő időszak nem igazán kedvezett egy új vendéglátóhely bevezetésének, a kiskőrösiek hamar megkedvelték a kávézás minőségi alternatíváját kínáló kedves üzletet, és sokan kitartanak mellette azóta is, hogy – a kormányzati intézkedések miatt – helyben fogyasztásra nincs lehetőség, csak elvitelre szolgálják ki a vendégeket.

Hirdetés

Hirdetés

A Bab Kávézó kínálatából kávét, teát, forrócsokit, melegszendvicset, kézműves süteményeket választhatnak a különlegesen finom reggelire, gyors ebédre, vagy egy finom kávéra, forró, esetleg hideg kényeztetésre vágyók. A kínálatban világos és sötét pörkölésű specialty kávék szerepelnek, vagyis a magas minőség kiterjed a zöld kávé, a kávépörkölési technika, a kávégép és a barista tudására egyaránt.

A Bab Kávézó a könyvtár mellett hétköznap 7:00 és 17:00, szombaton 8:00 és 12:00 óra között tart nyitva.

Barbara a szegedi legendás Kék Elefánt Kávézó tulajdonosa, Jarjabka Zoltán mellett sajátította el a barista mesterséget. Ezt a tudást ötvözte a Bab Kávézóban a kiskőrösiek igényeire szabott, minőségi kínálattal. A 8 alap kávé mellett mindig kínálnak valamilyen évszaknak megfelelő szezonális specialitást, mint például a nyári sóskaramellás jegeskávé, az őszi sütőtökös latte, vagy a karácsony illatú karamell-kardamon kávé. A különleges sütemények és szendvicsek pedig a budapesti Tenero Cukrászdából érkeznek. Aki otthon is szeretné élvezni az itt képviselt minőséget, az választhat a szemes kávék közül. Barbara nagyon sok tervet dédelget még, többek között a filteres kávék világába szeretne betekintést nyújtani a kiskőrösi ínyenceknek. Addig is köszöni a mindennap betérők kitartását és szeretettel invitálja az új vendégeket. Pontgyűjtő akciójuk keretében 10 kávé után a 11-diket ajándékba kapják a leghűségesebb vendégek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös