• Március 29. péntek, Auguszta
Gazdaság 2022. július 20. 11:08

Házhoz megy az információ a Paks II. projektről

Házhoz megy az információ a Paks II. projektről
Negyedik éve járja a térséget a Paks II. Zrt. információs sátra. A tájékoztatás ezen platformja lehetőséget ad arra, hogy egy-egy népesebb rendezvény résztvevői közvetlenül jussanak információhoz a Paks II. projektről. Idén nyáron van olyan hétvége, ahol három helyszínen találkozhatnak az érdeklődők a két új blokk építéséért felelős társaság kommunikációs munkatársaival.

Hirdetés

Hirdetés

Pakson, a Város napján debütált 2019 májusában az információs sátor. Azóta több mint tucatnyi településen megfordult, az idei nyár pedig talán a korábbiaknál is pezsgőbb, szinte nincs olyan hétvége, hogy ne bukkanna fel valamelyik környékbeli rendezvényen a sátor és vele együtt az erőműberuházást megvalósító cég munkatársai. Mittler István kommunikációs igazgató arról számolt be, hogy sok meghívás érkezik a környező településekről, de munkatársai maguk is keresik a lehetőséget, hogy olyan programokra, rendezvényekre települjenek ki az információs sátorral, ahol sokan megfordulnak, így sokak számára nyílik meg a lehetőség arra, hogy tájékozódjanak a projekttel kapcsolatban. – Önmagában a sátor is információs célokat szolgál. Hatszög alakúra terveztük, mint az atomerőművek fűtőanyaga. Az oldalfalak nagyon informatívak, sok mindent meg lehet tudni az ott elhelyezett ábrák, feliratok, látványtervek jóvoltából. Mint hozzátette: az újonnan szerzett információkat lehetőség van azonnal alkalmazni is, hiszen a látogatókat kvízzel várják. Nem csupán a beruházás részletei iránt érdeklődő felnőtteket tölthetik az időt hasznosan a sátornál, hanem a gyerekek is. Ezt kirakók, színezők, játékok szolgálják, többségük témájában kapcsolódik a projekthez.

– Meghívást kaptunk Bölcskére majálisra, Kalocsára motorostalálkozóra, a pusztahencsei Boszorkányszombatra, a nagydorogi, németkéri és ordasi falunapra, de bekerült az idei naptárunkba a huszadik Tarka Fesztivál, a Tolna megyei értékek napja és Fadd-Domboriban a SporTolna Triatlon Fesztivál, amelynek lassan négy évtizedes múltja van – sorolta Mittler István. Tájékoztatása szerint augusztus közepén például egy hétvégén Uszódon, Madocsán és Bonyhádon is megjelennek a társaság kommunikációs szakemberei, egy héttel később, ismét Pakson állítják fel az információs sátrat, hogy az augusztus 20-i rendezvényre érkezőknek is lehetősége legyen tájékozódni.

– Munkatársaim arról számoltak be, hogy az energiaválság hatása markánsan nyomot hagyott az emberek hozzáállásán. Egyre többen adnak hangot annak a véleménynek, hogy nagyon nagy szükség van hazai erőművekre és konkrétan az új atomerőművi blokkokra – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Paks

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés