• Március 19. kedd, Bánk, József
Sport 2021. június 2. 12:06

Görhoki tornát rendezett a HC Kiskőrös

Görhoki tornát rendezett a HC Kiskőrös
Classic Spring Inline tornának adott otthont május 29-én a kiskőrösi Rajz Attila Jégpálya. Az eseményre négy csapat nevezett. Ezúttal a Szegedi Fekete Legyek bizonyultak a legjobbnak, második helyezést ért el a Hokimóki, Apahoki csapata, harmadikak lettek a Kalocsai Jégekék, negyedik helyen végzett a HC Kiskőrös – tájékoztatta lapunkat Szekeres Károly, a HC Kiskőrös elnöke, aki szerint egy kellemes hangulatú baráti torna élményével gazdagodtak a versenyzők.

Hirdetés

Hirdetés

– A sikeres Classic Winter sorozat mintájára első alkalommal rendeztük nyári eseménypárját, Classic Spring néven. Ezzel tulajdonképpen azt szerettük volna felmérni, hogy milyen érdeklődés van az ilyen típusú esemény iránt. Örömmel tapasztaltuk, hogy – annak ellenére, hogy máshol is volt hasonló torna meghirdetve – négy csapat játékosai léptek pályára Kiskőrösön – számolt be az elnök.

– Mi a „nyári” torna lényege?

– A műanyag borítású felület nagyon jó lehetőséget kínál számos mozgásformára, de leginkább az inline, azaz görhoki sportnak van nagy jelentősége. Ha nincs jég, ezen a műanyag felületen tökéletesen tudjuk a versenyzők kézügyességét fejleszteni, továbbá számos alternatívát nyújt száraz edzésekre is. Ily módon a műanyag borítás lehetővé teszi, hogy nem áll üresen a pálya, hanem folyamatosan, 12 hónapon keresztül tudunk edzést tartani. Ezért nálunk nincs üres idény. A mostani tornának is az volt a fő üzenete az utánpótlás gyerekek számára, hogy ebben a sportágban nincs leállás, egész évben lehet edzeni és színvonalas meccseket játszani.

– Hogyan teremtette elő az egyesület a szükséges költségeket?

– A tornára való nevezés díjából fedeztük a pálya fenntartását, a játékvezetés az orvosi ügyeletet költségét, valamint a kupákat, amelyeket az eredmény kihirdetésekor adtunk át az első három helyezett csapatnak. Ezt követően jó hangulatú közös vacsorával zárult az esemény.

– Hogyan vonná  meg a találkozó mérlegét?

– A Kalocsai Jégekék csapata teljes amatőrként jelentkezett, de elismerésre méltó bátorságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot. Ezt az eredményhirdetéskor is kiemeltem, de szeretném ezúton is kifejezni gratulációmat amiért kiváló kitartással küzdöttek és mindent megtettek a győzelem érdekében. És ha ez nem is sikerült nekik, nem mentek el rossz szájízzel, hanem megköszönték, hogy részt vehettek egy ilyen magas színvonalú tornán. Én, mint rendező, azt üzenem nekik, hogy ilyen csapatokra, ilyen emberekre van szükség a sportban, a magyar gazdaságban és a magyar közéletben is. Gratulálok továbbá minden résztvevőnek, és – nem utolsósorban – köszönjük szépen a felajánlásokat, a támogatók bizalmát. A Szerencsejáték Zrt. segítsége nélkül nem jött volna létre ez a sportesemény.

További sporteseményekről és a görkori táborokról az egyesület honlapján (kiskoroskori.hu) és Facebook oldalán (HC Kiskőrös) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az esemény kiemelt támogatója a TIPPMIX volt.

tippmix_RGB.png

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös