• Március 19. kedd, Bánk, József
Sport 2021. február 18. 14:41

Kerékpárokat kaptak a gyerekek Dunaszentbenedeken

Kerékpárokat kaptak a gyerekek  Dunaszentbenedeken
Egy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnál lévő TOP-os közlekedésfejlesztési pályázat segített abban, hogy a dunaszentbenedeki önkormányzat korszerű gyermekkerékpárokat vásároljon az óvodások és a kisiskolások részére.

Hirdetés

Hirdetés

Mint Vargyas Mihály polgármester elmondta: a gyerekek nagy örömmel próbálták ki az új kerékpárokat az intézmények udvarán. Különösen azok a kisfiúk, kislányok, akiknek nincs saját biciklijük, és korábban emiatt nem tudtak részt venni az intézmények kerékpáros programjain. A pályázati forrás segítségével viszont már ennek sem lesz akadálya a jövőben, különösen, ha az időjárás is tavasziasra fordul.
A településvezető arról is beszámolt: „Dunaszentbenedeken megvalósításra került egy a megyei önkormányzat által koordinált TOP-os közlekedésfejlesztési pályázat. Ennek keretében felújítottuk a község kerékpárútját, valamint ennek a pályázatnak a részeként vásároltuk a kerékpárokat. A17 darab kétkerekűből 10-et kapott az óvoda, és 7 került az iskola használatába.”
- Az új kerékpárokkal az iskolások szervezhetnek kisebb túrákat, ügyességi versenyeket, az óvodások pedig az erre a célra kialakított betonterületen tudnak majd kerekezni. Munkatársaim a gyerekek életkorának megfelelően választották ki a bicikliket, így a legkisebbek támasztókerekes gyerekbicikliket használhatnak – mondta Vargyas Mihály polgármester.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Dunaszentbenedek