• Április 19. péntek, Emma
Sport 2021. január 11. 12:01

Újjászületett a hajósi sportcsarnok

Újjászületett a hajósi sportcsarnok
Kívül-belül megújult a hajósi sportcsarnok, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán elnyert 19,8 millió forint forrásból. A koronavírus-járvány első, majd második hulláma alatt is folyamatosan végezték a munkálatokat.

Hirdetés

Hirdetés

Ugyan a járvány miatti óvintézkedések miatt egyelőre nem lehet birtokba venni és eredeti funkciójának megfelelően használni a létesítményt, Hajós egyik legnagyobb alapterületű és befogadóképességű középülete immár külső hőszigeteléssel ellátva, megújult vizesblokkokkal várja az egyesületekhez igazolt játékosokat, a hobbisportolókat és az iskolai testnevelési órák diákjait. A pályázati cél az elmúlt év végéig teljes egészében megvalósult, és már az elszámolása is megtörtént az alapítvány felé - tájékoztatta lapunkat Estók Mihályné.
A polgármester kifejtette, a távoktatás bevezetése, illetve a kültéri testnevelés órák megtartása némi könnyebbséget jelentett a kivitelezést végző szakembereknek, mert az iskola mindennapos testnevelési óráinak, a pandémiát megelőzően a nagyobb rendezvényeknek is a sportcsarnok adott helyet.
A külső hőszigetelés és a színezés után nemcsak az épület, hanem az adott városrész arculata is szebb lett.
Estók Mihályné emlékeztetett: a JETA 2019. évi pályázatán 5 millió forintot nyert a város a bölcsőde és az óvoda bővítésének tervezésére, amely jelenleg is tart. Amint pályázati lehetőség nyílik rá, az önkormányzat a tervek birtokában ennek a fejlesztési célnak a megvalósítására is pályázatot nyújt be.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Hajós