• Március 29. péntek, Auguszta
Közélet 2021. február 12. 12:00 | Szerző/forrás: Zs.F.

Adománygyűjtés indult a kiégett szakmári családi ház lakóinak

Egyedül nevelte két kis gyermekét az apa abban a családi házban, amely február 8-án, hétfőn – eddig tisztázatlan körülmények között – kigyulladt Szakmáron. A szobák és a benne lévő bútorok, a személyes tárgyak mind a tűz martalékává váltak, ráadául a tetőszerkezet is megrongálódott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

Hirdetés

Hirdetés

Amint Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, a kalocsai és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kézi szerszámokkal fékezték meg a lángokat.
Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az épületből.”– tájékoztatott a szóvivő. A tűzesetben senki sem sérült meg, viszont a ház jelen állapotában lakhatatlanná vált. Mivel személyi sérülés nem történt, az ügyben tűzvizsgálat nem indult, így a tűz pontos okát nem lehet tudni.
Azóta a szerencsétlenül járt család lakhatása megoldódni látszik, az önkormányzat felajánlott egy szolgálati lakást, amelyet a kiégett házuk felújítási munkálatainak a befejezéséig használhatnak. András Gábor szakmári polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tetőszerkezet  javítható állapotban van, és a falak is stabilan állnak.
A felújítási költség egyértelműen magas lesz. A férfi egyedül gondoskodik a két kislányáról, tehát eddig sem volt könnyű az életük. A legnagyobb szomorúság a történetben az, hogy a család most fizette ki a ház vételárának az utolsó részletét, és mire egy kicsit össze tudták volna szedni magukat anyagilag, megtörtént a tragédia”– nyilatkozta az eset kapcsán a polgármester, akitől azt is megtudtuk:
A szakmári önkormányzat adománygyűjtésbe kezdett a család számára.
A pénzfelajánlások mellett bútorokat és ruhadarabokat is szívesen fogadnak. Nem csak a férfi, hanem a középsőcsoportos és az elsőosztályos kislány személyes dolgai, például a kedvenc játékaik is odavesztek.
Mindenfajta felajánlás jól jön most. A jelenlegi ruházatukat meg tudtuk oldani, de ha van valakinek egy 180 centiméter magas, vékony testalkatú férfira, illetve a gyerekekre való, használható ruhadarabja, azt is szívesen továbbítjuk számukra – nyilatkozta András Gábor.
A felajánlásokat a helyi önkormányzatnál gyűjtik, a község honlapján érhető el az a bankszámlaszám,  amelyre az adakozók pénzt tudnak utalni. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szakmár

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés