• Április 28. vasárnap, Valéria
Közélet 2023. október 31. 08:00

150 milliót nyert a város az evangélikus szeretetotthon bővítésére

150 milliót nyert a város az evangélikus szeretetotthon bővítésére
Kiskőrös városa az egészségügyi és szociális ellátórendszer fejlesztésére 150 millió forintot nyert az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Plusz Program forrásból. Domonyi László polgármester nemrégiben az evangélikus templomban jelentette be a jó hírt. Ugyanis az önkormányzat által elnyert összeget a Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthon fejlesztésére fordítják.

Hirdetés

Hirdetés

- A TOP-os  pályázati támogatásból  a szeretetotthon régi gondja oldódik meg - mondja Arató Lóránd igazgató lelkész. - Ugyanis akadálymentesítési szempontból nem szerencsés, hogy az emeleten is laknak ellátottaink. Őket földszinti szobákba kell költöztetnünk, amit a régi napközi helyiségek átalakításával tudunk megoldani. Ezért az önkormányzat által átengedett pályázati pénzből egy új napközi ellátáshoz szükséges épületet szeretnénk emelni.  Nagy örömünkre szolgál, hogy egy év várakozás után megjött a jó hír, hogy megnyertük a fejlesztésre a 150 millió forintot.

A polgármester és az igazgató lelkész is hangsúlyozta, hogy Font Sándor országgyűlési képviselő és Rideg László Bács-kiskun vármegyei közgyűlési elnök is azonnal az ügy mellé állt. Közbenjárásukra hamarosan jobb körülmények közé kerülhetnek a szeretetotthon emeletén élő betegek, valamint a nappali ellátásban részesülők.  A pályázati összegből egy 200 négyzetméteres új épület készül el. A fejlesztés által nemcsak az alapellátás színvonala emelkedik az intézményben, hanem az ott élő ellátottak életkörülményei is javulnak. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés