• Április 28. vasárnap, Valéria
Közélet 2023. november 21. 09:35

Megtartották az idei újbormustrát Kiskőrösön

Képgaléria
Megtartották az idei újbormustrát Kiskőrösön
Már hagyomány, hogy minden évben újbormustrát szervez a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend, Kiskőrös Város Hegyközsége, Kiskőrös Város Önkormányzata és a Hazai Termék Kft. A Kóstold meg az új boromat nevet viselő rendezvényt Szent Márton napján szervezték meg idén, melyre a kiskőrösi és a környékbeli települések borászait várták.

Hirdetés

Hirdetés

Kötetlen beszélgetés, finom borok és természetesen jó hangulat várta mindazokat, akik úgy döntöttek, hogy Szent Márton napján részt vesznek a Kóstold meg az új boromat elnevezésű rendezvényen Kiskőrösön.

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere az eseményen megköszönte a termelők kitartását, ugyanis az idei szőlőtermést sem kímélte a sokszor szélsőséges időjárás.

A szakemberek szerint csoda, hogy a szőlő képes volt túlélni a tavalyi szárazságot és az idei csapadékos, párás időt is. Azonban azt is mondják, hogy a szeptemberi csapadék sok szőlőfajtának tett jót - a borok illata és zamata ennek köszönhetően szépen alakult.

Az idei kiskőrösi bormustrára összesen 61 minta érkezett.

Béleczki Mihály, a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend nagymestere elmondta, hogy

ez a 61 bor sajnos az előző évekhez viszonyítva nagyon kevésnek számít. Hangsúlyozta, hogy egyre kevesebb borkészítő van Kiskőrösön.

Ez nagyon szomorú, hiszen 2200 hektár szőlőterület van Kiskőrösön – tette hozzá, majd elmondta, hogy azt szeretné, hogy a kistermelők száma növekedne a városban. Mint mondta, van néhány nagy termelő – akikre nagyon büszkék – és vannak a kistermelők, akik vagy nem is készítenek bort, vagy nem merik elhozni terméküket az éves mustrára.

Az idei Kóstold meg az új boromat szlogennel megszervezett mustrán az új borokat Arató Lóránd, evangélikus igazgató-lelkész, Tóth Tibor, a Kiskőrösi Római Katolikus Egyházközség plébánosa, Pénzes Péter a helyi református gyülekezet lelkipásztora, valamint Győri Gábor baptista lelkész áldották meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés