• Május 19. vasárnap, Ivó, Milán
Közélet 2024. május 7. 08:00

IV. Bajnokok Versenye Kiskőrösön

IV. Bajnokok Versenye Kiskőrösön
Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány április 12-14 között negyedik alkalommal rendezte meg a Bajnokok Versenyét Kiskőrösön, amely daganatos betegségből gyógyult gyermekek sporttalálkozója. A verseny inkább jelképes, hiszen ezek a gyermekek már bajnokok mind, mert legyőzték a legsúlyosabb betegséget.

Hirdetés

Hirdetés

A Kiskőrösi Bajnokok Versenye egy olyan találkozó, ahol 6-19 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. A gyermekek több korcsoportban és 5 sportágban (sakk, asztalitenisz, légpuska-lövészet, futás és úszás) mérhetik össze erejüket. A résztvevő gyermekek szállítási költségét, valamint a teljes ellátást az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány támogatásokból és az Szja 1%-ából biztosítja.

A Vinum Hotel parkolója pénteken délelőtt gyermekzsivajtól volt hangos. Az ország minden részéből érkeztek gyermekek, akik régi ismerősként üdvözölték egymást.

A Bajnokok Versenyét Takácsné Stalter Judit az alapítvány elnöke nyitotta meg, sok sikert, jó hangulatot kívánva a résztvevőknek.

McGranaghan-Takács Katalin, a verseny szervezője ezután a tudnivalókat ismertette, majd megkezdődött a sakkverseny Follárdt András vezetésével és a lövészet Maglódi Attila és Maglódiné Tóth Szilvia vezetésével.

Az alapítvány „Mindenjó” Rehabilitációs Házában kézműves foglalkozások és különféle ügyességi játékok színesítették az éppen nem versenyző gyermekek programját.

Szombaton a verseny a Rónaszéki Fürdőben folytatódott úszás sportágban, melyet Pásztor Gyula vezetett. A futás, triatlon, asztalitenisz sportágak versenyei a Wattay Technikum sportcsarnokában folytatódtak.

A szombati díjátadón részt vett és díjat adott át Domonyi László Kiskőrös polgármestere, Prof. Dr. Kovács Gábor egyetemi tanár, hematológus, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kurátora, Franczia László a Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium igazgatója valamint Takács Gábor az alapítvány alapítója.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány köszöni a támogatásokat, a segítséget, amely hozzájárult ahhoz, hogy 110  betegségből gyógyult gyermek és kísérő fiatal találkozója létre jöhetett.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés