• Március 19. kedd, Bánk, József
Gasztro 2021. február 19. 14:44

Elkészült Kalocsa Kávéja

Elkészült Kalocsa Kávéja
Németh Dávid, a kalocsai Belvárosi Kávézó üzletvezető baristája gondolt egy nagyot, és megalkotta „Kalocsa kávéját”. Az ital különlegessége, hogy egy csészében egyesül a város hungarikumának, a kalocsai fűszerpaprikának és a prémiumminőségű kávénak az egyedi, különleges ízvilága.

Hirdetés

Hirdetés

- A kiinduló pont az volt, hogy ami a csokoládéhoz jó, az valószínűleg a kávéhoz is jó lehet – mondja Dávid.  
- Például a mogyorós csoki – mogyorós kávé, a citrusfélék esetében a citromos, narancsos csoki - citromos, narancsos kávé, de régóta van már chilis csoki is, amit a kézműves csokoládé gyártók fejlesztettek tökélyre. Volt tehát honnan meríteni, de azt nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz! Nem sorolom, mi mindennel kísérleteztem, mígnem az jött be legjobban: a minél finomabbra, szinte púderesre őrölt csípős és édes fűszerpaprikára öntöm a frissen lefőzött, forró kávét. Meg lehet bolondítani még egy kis csokoládéval, barnacukorral. Az arányok természetesen
titkosak.
Akik kóstolták, kedvezően fogadták, így máris két kávékülönlegesség kerülhet fel az egyelőre képzeletbeli itallapra: Kalocsa kávéja - csípős paprikás, Kalocsa kávéja - paprikás.
- Az összetevők patikamérlegen való kimérése és folyamatos változtatása még mindig tart, mert szeretném megtalálni azt az ízvilágot, ami legközelebb áll hozzám, és a leginkább elfogadottabb lehet a vendégek körében. A célom nem kevesebb, hogy aki Kalocsán, vagy a környékén jár, annak egy helyi kávékülönlegességgel, Kalocsa kávéjával tegyük emlékezetessé a napját - mondja Dávid.
Kalocsa kávéját természetesen kizárólag kalocsai mintás porceláncsészébe töltik, tehát a szervírozás is a város másik hungarikumára, a népművészetre emlékeztet.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kalocsa