• Július 22. hétfő, Magdolna
A Pakson épülő atomerőmű is téma volt a bécsi konferencián

A Pakson épülő atomerőmű is téma volt a bécsi konferencián

2024. július 3. 18:04 | Paks

A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot.

Részletek

Testvérvárosi után testvériskolai kapcsolatot köt Kalocsa és Kúla

2024. június 30. 08:00

Simon Zoltán alpolgármester májusban tett látogatást a vajdasági Kúlában, Kalocsa testvérvárosában, ahol Valka Károly alpolgármester és Pozsár Csaba, a kúlai magyar nyelvű Petőfi Brigád Általános Iskola igazgatója fogadta. A kalocsai alpolgármester úti célja ezúttal az volt, hogy ötlete nyomán - a Bajai Tankerület igazgatójának egyetértésével - előkészítse a kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola és a kúlai intézmény testvériskolai kapcsolatát. Simon Zoltánt a látogatása eredményéről kérdeztük.

Részletek
Lendületből indul a strandszezon a Vadkerti-tónál

Lendületből indul a strandszezon a Vadkerti-tónál

2024. június 29. 07:00 | Soltvadkert

A szokatlanul meleg idő előre hozta a strandszezon kezdetét a Vadkerti-tónál, ahol a 2020-ban átadott korszakos jelentőségű, azóta kisebb lépésekben folytatott beruházások beértek. A fürdőhely példa értékű komplex, egységes arculatú fejlesztése eredményeként a látogatók száma az elmúlt években folyamatosan emelkedik, és amint azt Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, várakozásuk szerint ez a trend az idén is folytatódik. Már most sokan fürdenek a tóban, de az iskolai szünidő kezdetével a látogatók száma egykettőre fölpörög majd.

Részletek
Az összetartás szép példája - Ökumenikus Családi Napot tartottak Kiskőrösön

Az összetartás szép példája - Ökumenikus Családi Napot tartottak Kiskőrösön

2024. június 28. 08:00 | Kiskőrös

Az összetartás szép példájaként Ökumenikus Családi Napot szerveztek a helyi keresztyén gyülekezetek Kiskőrös Város Önkormányzata, valamint a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával. Június 16-án több százan gyűltek össze a főtéren felállított nagysátor alatt, hogy közösen eltöltsenek egy lelkiekben gazdag, tartalmas vasárnapot. A rendezvény hagyománya még a covid előtti időszakra nyúlik vissza, a Jöjj ma hozzám címmel meghirdetett esemény az összetartozás jegyében telt.

Részletek
Játszóteret avattak Császártöltésen

Játszóteret avattak Császártöltésen

2024. június 26. 07:00 | Császártöltés

Június 2-án, vasárnap délután adták át Császártöltésen a teljesen újjávarázsolt játszóteret. A település önkormányzata sikeresen pályázott a TOP Plusz program keretében a projektre, és így már tavasszal elkezdődhetett a játszótér teljes rekonstrukciója, amelyre nagy szükség volt már, hiszen a korábbi játékok elhasználódtak az évek alatt, így már nem feleltek meg a mai kor követelményeinek és elvárásainak.

Részletek
Minden polgármesterrel együttműködöm - Így értékeli Font Sándor a választási eredményeket

Minden polgármesterrel együttműködöm - Így értékeli Font Sándor a választási eredményeket

2024. június 25. 12:09

Kimagasló részvétel mellett június 9-én lezajlottak Magyarországon az önkormányzati és európai parlamenti választások. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a választók több mint 58 százaléka élt választójogával. A választási eredményeket Font Sándor országgyűlési képviselővel elemeztük, különös tekintettel Bács-Kiskun vármegyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerületére.

Részletek
A hídátadó egy hosszú távra szóló országépítési terv része   Összeköttetés Kalocsa és Paks között

A hídátadó egy hosszú távra szóló országépítési terv része Összeköttetés Kalocsa és Paks között

2024. június 25. 12:07

Korszakos jelentőségű esemény helyszíne volt június 6-án az új Kalocsa-Paks Duna-híd kalocsai hídfője, ahol Orbán Viktor miniszterelnök ünnepélyes keretek között a két oldal országgyűlési képviselőivel, Kalocsa és Paks polgármestereivel közösen adta át a Duna magyarországi szakaszának 20. átkelőjét. A műtárgyat Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek szentelte fel. A Tomori Pál híd több mint 40 méter magasságban, 10 támaszon, 2x1 sávon, 946 méter hosszúságban ível át a Duna fölött. Az új Duna-hídnak köszönhetően Kalocsa és az M6 autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő a közel egy óráról mintegy 15 percre csökkent. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában, a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében megépült híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat fejlesztésének összértéke nettó 92 milliárd forint.

Részletek

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés