• Szeptember 28. kedd, Vencel | EUR: 357; USD: 306; CHF: 329
logó
Bormustrát tartottak Kiskőrösön

Bormustrát tartottak Kiskőrösön

2021. május 26. 00:00

Ebben az évben kétszer is újbormustrát tartanak a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend tagjai. A pandémia miatt ugyanis Márton napjához kötődően az előző év novemberében nem tudták megtartani szokásos rendezvényüket. Mivel azonban az immár tizenkilenc évvel ezelőtt életre hívott hagyományt nem akarták megszakítani, Nagy Tamás és Pohankovics András borlovagrendi tagok szervezésében, május 22-én, szombaton, a Szarvas Fogadó nagytermében, az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett, sort kerítettek az újborok kóstolására. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szedmák Tamás, Kiskőrös Város alpolgármestere, valamint többen a környező települések borászai, borrendi tagjai közül.

Részletek
Optimistán, új típusú borokkal készül a nyitásra a Frittmann Borászat

Optimistán, új típusú borokkal készül a nyitásra a Frittmann Borászat

2021. május 9. 11:00

Az immár egy éve tartó pandémia következtében kialakult gazdasági válság egyik nagy vesztese a vendéglátás. Az éttermek, szórakozóhelyek bezárása, a lakodalmakat, rendezvényeket érintő korlátozások miatt jelentősen visszaesett a minőségi borfogyasztás. Frittmann Istvánnal, a nagy hagyományokkal rendelkező soltvadkerti családi borászat egyik tulajdonos-ügyvezetőjével többek között arról beszélgettünk, hogyan érintette a Frittmann Borászatot ez a rendkívüli helyzet.

Részletek
Kiskőrösi asszony lett  az Ország Nagymamája

Kiskőrösi asszony lett az Ország Nagymamája

2021. március 21. 10:52 | Kiskőrös

A kiskőrösi Szűcsné Hajdú Mária nyerte meg a Magyar Tej által meghirdetett verseny közönségszavazását, így ő lett „Az Ország Nagymamája”. Az ország minden részéből jelentkeztek a felhívásra a nagymamák, akik videofelvételen, vagy fotókkal illusztrálva mutatkoztak be, megosztva egy-egy tejterméket is tartalmazó receptjüket a pályázat kiíróival. Mária a sajtos tallért választotta. A döntőbe négy nagyi került, elkészült a hivatalos videó is, közülük választott a közönség.

Részletek
Elkészült Kalocsa Kávéja

Elkészült Kalocsa Kávéja

2021. február 19. 14:44 | Kalocsa

Németh Dávid, a kalocsai Belvárosi Kávézó üzletvezető baristája gondolt egy nagyot, és megalkotta „Kalocsa kávéját”. Az ital különlegessége, hogy egy csészében egyesül a város hungarikumának, a kalocsai fűszerpaprikának és a prémiumminőségű kávénak az egyedi, különleges ízvilága.

Részletek
A Király Pékség titka  a minőségi liszt és a kovász

A Király Pékség titka a minőségi liszt és a kovász

2021. január 19. 12:07 | Soltvadkert

Mester Róbert 19 évvel ezelőtt a faipart cserélte fel az élelmiszeriparra, és – mint mondja – ezt azóta sem bánta meg. Felesége révén csöppent bele abba a családi vállalkozásba, amely új terveket és perspektívákat nyitott meg előtte, és ami azóta is teret ad folytonos újító kezdeményezéseinek.

Részletek
Bab Kávézó – Egy csészényi boldogság elvitelre

Bab Kávézó – Egy csészényi boldogság elvitelre

2021. január 12. 12:10 | Kiskőrös

Sáfár Barbara tavaly nyáron váltotta valóra régi álmát, amikor megnyitotta Kiskőrösön a Bab Kávézót a könyvtár mellett, a Petőfi tér 4. szám alatt. S bár az ezt követő időszak nem igazán kedvezett egy új vendéglátóhely bevezetésének, a kiskőrösiek hamar megkedvelték a kávézás minőségi alternatíváját kínáló kedves üzletet, és sokan kitartanak mellette azóta is, hogy – a kormányzati intézkedések miatt – helyben fogyasztásra nincs lehetőség, csak elvitelre szolgálják ki a vendégeket.

Részletek

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés