• Április 22. hétfő, Csilla, Noémi
Tabdi MANUFAKTÚRÁBAN KÉSZÜL A VILÁG EGYIK LEGJOBB MUSTÁRJA

Tabdi MANUFAKTÚRÁBAN KÉSZÜL A VILÁG EGYIK LEGJOBB MUSTÁRJA

2023. augusztus 23. 08:00 | Tabdi

Rangos elismerésben részesült a tabdiban található Gourmet & Delicious Manufaktúra a 2023-as Great Taste Awards-on, melyet a világon a gasztro Oscar-díjként is neveznek. Az összesen elnyerhető 3 aranycsillagból a magyar manufaktúra egy aranycsillagot hozott el a versenyen a Karibi hot szósszal, mely egy lime-os mézes-mustár chilivel.

Részletek
Újra várja vendégeit a hartai Panoráma Halászcsárda és Vendégház

Újra várja vendégeit a hartai Panoráma Halászcsárda és Vendégház

2023. június 26. 15:04

Harta újratelepítésének 300. évfordulója megünneplésének egyik emlékezetes eseménye, hogy az önkormányzat által megvásárolt, közvetlen Duna-parti fekvésű Panoráma Halászcsárda és Vendégház immár kívül-belül megújulva, az önkormányzat üzemeltetésében újra kinyitott. Az első vendégek a testvértelepülések delegációi voltak, azonban bárki látogathatja a nagy múltú vendéglátóhelyet. Dollenstein Lászlóval, Harta nagyközség polgármesterével a fejlesztésről beszélgettünk.

Részletek
SK Borászat – kiváló úti cél a bortúrázóknak

SK Borászat – kiváló úti cél a bortúrázóknak

2021. október 22. 13:32 | Tabdi

A Kiskőrös és Tabdi között nemrégiben elkészült új kerékpárútnak sokan örülnek a térségben. A biztonságos bringázási lehetőség nemcsak a munkába közlekedőknek, mozogni-sportolni vágyóknak, hanem a családi kirándulások, baráti kerékpártúrák, kerékpáros borkóstolók szervezőinek is megindította a fantáziáját.

Részletek
Bormustrát tartottak Kiskőrösön

Bormustrát tartottak Kiskőrösön

2021. május 26. 00:00

Ebben az évben kétszer is újbormustrát tartanak a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend tagjai. A pandémia miatt ugyanis Márton napjához kötődően az előző év novemberében nem tudták megtartani szokásos rendezvényüket. Mivel azonban az immár tizenkilenc évvel ezelőtt életre hívott hagyományt nem akarták megszakítani, Nagy Tamás és Pohankovics András borlovagrendi tagok szervezésében, május 22-én, szombaton, a Szarvas Fogadó nagytermében, az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett, sort kerítettek az újborok kóstolására. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szedmák Tamás, Kiskőrös Város alpolgármestere, valamint többen a környező települések borászai, borrendi tagjai közül.

Részletek
Optimistán, új típusú borokkal készül a nyitásra a Frittmann Borászat

Optimistán, új típusú borokkal készül a nyitásra a Frittmann Borászat

2021. május 9. 11:00

Az immár egy éve tartó pandémia következtében kialakult gazdasági válság egyik nagy vesztese a vendéglátás. Az éttermek, szórakozóhelyek bezárása, a lakodalmakat, rendezvényeket érintő korlátozások miatt jelentősen visszaesett a minőségi borfogyasztás. Frittmann Istvánnal, a nagy hagyományokkal rendelkező soltvadkerti családi borászat egyik tulajdonos-ügyvezetőjével többek között arról beszélgettünk, hogyan érintette a Frittmann Borászatot ez a rendkívüli helyzet.

Részletek
Kiskőrösi asszony lett  az Ország Nagymamája

Kiskőrösi asszony lett az Ország Nagymamája

2021. március 21. 10:52 | Kiskőrös

A kiskőrösi Szűcsné Hajdú Mária nyerte meg a Magyar Tej által meghirdetett verseny közönségszavazását, így ő lett „Az Ország Nagymamája”. Az ország minden részéből jelentkeztek a felhívásra a nagymamák, akik videofelvételen, vagy fotókkal illusztrálva mutatkoztak be, megosztva egy-egy tejterméket is tartalmazó receptjüket a pályázat kiíróival. Mária a sajtos tallért választotta. A döntőbe négy nagyi került, elkészült a hivatalos videó is, közülük választott a közönség.

Részletek
Elkészült Kalocsa Kávéja

Elkészült Kalocsa Kávéja

2021. február 19. 14:44 | Kalocsa

Németh Dávid, a kalocsai Belvárosi Kávézó üzletvezető baristája gondolt egy nagyot, és megalkotta „Kalocsa kávéját”. Az ital különlegessége, hogy egy csészében egyesül a város hungarikumának, a kalocsai fűszerpaprikának és a prémiumminőségű kávénak az egyedi, különleges ízvilága.

Részletek
A Király Pékség titka  a minőségi liszt és a kovász

A Király Pékség titka a minőségi liszt és a kovász

2021. január 19. 12:07 | Soltvadkert

Mester Róbert 19 évvel ezelőtt a faipart cserélte fel az élelmiszeriparra, és – mint mondja – ezt azóta sem bánta meg. Felesége révén csöppent bele abba a családi vállalkozásba, amely új terveket és perspektívákat nyitott meg előtte, és ami azóta is teret ad folytonos újító kezdeményezéseinek.

Részletek
Bab Kávézó – Egy csészényi boldogság elvitelre

Bab Kávézó – Egy csészényi boldogság elvitelre

2021. január 12. 12:10 | Kiskőrös

Sáfár Barbara tavaly nyáron váltotta valóra régi álmát, amikor megnyitotta Kiskőrösön a Bab Kávézót a könyvtár mellett, a Petőfi tér 4. szám alatt. S bár az ezt követő időszak nem igazán kedvezett egy új vendéglátóhely bevezetésének, a kiskőrösiek hamar megkedvelték a kávézás minőségi alternatíváját kínáló kedves üzletet, és sokan kitartanak mellette azóta is, hogy – a kormányzati intézkedések miatt – helyben fogyasztásra nincs lehetőség, csak elvitelre szolgálják ki a vendégeket.

Részletek

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés