• Július 22. hétfő, Magdolna
Minőségben utazunk a Sanci Tourssal

Minőségben utazunk a Sanci Tourssal

2024. február 22. 06:00

Napsütötte Toszkána, a gondolák városa, Velence, varázslatos Erdély, vagy az Adriai tenger leanderek övezte szépséges partja, Magyarország tájai, kastélyai, természeti kincsei Őrségtől a Zemplénen át a Beregi-Tiszahátig! Ki ne vágyna-e csodás helyekre? De, hogy jutunk el oda? Ki fog vezetni? Nem választok mellé a szállással? Érdemes előre megvenni a belépőket? Biztosítást is kellene intézni… Valljuk be, egy utazás megszervezése rengeteg nyűggel és nem kis felelősséggel jár. Főleg, ha nem beszélünk nyelveket és az internetes értékeléseket sincs kedvünk böngészni. Ezt a gondot veszi le a vállunkról Kiskőrösön a Sanci Tours Utazási Iroda.

Részletek
VIII. Városi Disznótor Kiskőrösön

VIII. Városi Disznótor Kiskőrösön

2024. február 6. 12:42

Idén is “Látványkonyhás” disznótorra várták az érdeklődőket Kiskőrösön a Pozsonyi utca elején a Pátria épülete mellett reggel 7 órától. Hagyományteremtő célzattal, 8. alkalommal rendezte meg közösen a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület, a Hazai Termék Kft. és Kiskőrös Város Önkormányzata ezt az eseményt, mely 18 órakor disznótoros vacsorával folytatódott a művelődési központ emeletén.

Részletek
Városi Disznótorral áldozunk a hagyományőrzés oltárán

Városi Disznótorral áldozunk a hagyományőrzés oltárán

2024. január 25. 14:49

Régen majdnem minden (jómódú) háznál tartottak víg kedélyű disznóvágást, de mára ez a szokás egy szűkebb rétegre korlátozódott. A mai fiatalok már nem biztos, hogy ismerik a kapcsolódó szokásokat, a húsfeldolgozás menetét. A február 3. szombatra meghirdetett Városi Disznótoron azonban minden érdeklődő végigkísérheti a pecsenye és hurka-kolbász készítés autentikus folyamatát. A rendezvény szervezője a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület és Kiskőrös Város Önkormányzata.

Részletek
35 mázsa kakast főznek meg Kiskőrösön

35 mázsa kakast főznek meg Kiskőrösön

2023. szeptember 28. 10:00 | Kiskőrös

Október 7-én mindenkit szeretettel várnak a szabadidő parkba Idén 14-dik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön, a Szabadidő Parkban a Kakaspörkölt Főző Fesztivált. Dedák Pál főszervezővel, a Kiskőrösi Kakasfőző Egyesület elnökével, a Jona-Drink Kft. ügyvezetőjével az előkészületekről beszélgettünk.

Részletek
120 Dutra vonult fel Kiskőrösön

120 Dutra vonult fel Kiskőrösön

2023. június 29. 08:00 | Kiskőrös

Idén is nagy sikert aratott az immár nemzetközivé fejlődött kiskőrösi Dutra találkozó, melyre több mint 120 gépjárművet neveztek be. A Kis Zsolt elnökletével működő Kiskőrösi Dutra Baráti Kör Egyesület immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a legendás magyar traktorok háromnapos ünnepét a pünkösdi hétvégén. A találkozó főhadiszállása idén is az Úttörténeti Múzeumban volt.

Részletek
Kiválasztották Kiskőrös Város Borait

Kiválasztották Kiskőrös Város Borait

2023. május 3. 13:09

Kiskőrös Város Hegyközsége, a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend, valamint Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében idén 25. alkalommal tartották meg a Városi Borversenyre benevezett borok mustráját április 27-én, Kiskőrösön, a Vinum Hotel nagytermében.

Részletek
Kiskőrösi adventi vásári forgatag

Kiskőrösi adventi vásári forgatag

2022. december 20. 17:24

A fagyos, zord idő ellenére is meleg szívvel térhettek haza a kiskőrösi Adventi térre kilátogató családok, barátok, ismerősök a karácsonyt megelőző ünnepváró hétvégén. 

Részletek

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés