• Május 2. csütörtök, Zsigmond
Gazdaság 2023. február 27. 07:00

650 millió érkezik a fedett termelői piacra

 650 millió érkezik a fedett termelői piacra
Kiskőrös Város Önkormányzata Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft-je 651 millió forintot nyert a TOP Plusz (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázat keretén belül. Több mint félszáz Bács-Kiskun vármegyei település összesen több mint 8 milliárd forint támogatást nyert el a TOP Plusz programból.

Hirdetés

Hirdetés

Kiskőrös városvezetése az elnyert 651 millió forintot a köztemető melletti fedett termelői piactér második ütemének megvalósítására, továbbfejlesztésére, bővítésére fordítja.

A fejlesztésre a lakosság körében nagy az igény. Városszerkezeti szempontok figyelembevételével a kijelölt terület rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket egy termelői piac hatékony működéséhez szükségesek. A tervek szerint a felújított árusítótér megtartásával, valamint annak bővítésével alakul ki az új piacegység. A térség kistermelői számára megfelelő adottságú és méretű, árusításra alkalmas infrastruktúra megteremtése a cél. A meglévő épület emeleti eladóterének kialakítása a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel, és új fedett-nyitott piacépület komplett kivitelezése szerepel a tervekben. Erre a beruházásra igényelt Kiskőrös 651 millió forintot, amit el is nyert 100 százalékos támogatási intenzitással. A projekt megvalósításának tervezett időtartama 36 hónap.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés