• Április 25. csütörtök, Márk
Gazdaság 2021. január 19. 11:17 | Szerző/forrás: NGy

Kezdődik az Izsáki úti kerékpárút építése

Kezdődik az Izsáki úti kerékpárút építése
Kiskőrös élenjár a bel- és külterületi kerékpárutak hosszát tekintve a megyében. Most egy újabb álma valósul meg a városvezetésnek, hiszen Domonyi László polgármester aláírta a kivitelezési szerződést az Izsáki úton a tabdi leágazásig kiépülő kerékpárút megvalósításáról.

Hirdetés

Hirdetés

A közbeszerzési eljárás győztese a Scorpio-Trans Szállítási és Szolgáltató Kft. A projekt össz­költsége: 742 millió 700 ezer forint. A beruházás megvalósításához 430 millió forint állami és uniós forrásból biztosított, vissza nem térítendő támogatást nyert Kiskőrös önkormányzata.
Az Izsáki út rendkívül forgalmas és mivel ez a külterületi rész sűrűn lakott, valamint számos vállalkozás telephelye is itt található, sokan közlekednek erre kerékpárral. Ezt a balesetveszélyes állapotot szünteti majd meg a kiskőrösi Bánffy utcától egészen a tabdi leágazásig kiépülő, összességében 4525 méter hosszúságú kerékpárút, melynek tereprendezése a Kőröskom Nonprofit Kft. által már elkezdődött.
Domonyi László polgármester elmondta, a kivitelezői szerződés aláírását mintegy hároméves előkészítő munka előzte meg. Március 1-jén átadják az előkészített területet a kivitelező cégnek, akik – mint azt Benik József, a kivitelező cég tulajdonos-ügyvezetője kiemelte - az időjárás függvényében azonnal hozzá is kezdenek a kerékpárút kiépítéséhez. Az építéshez szükséges alapanyagok beszerzése is már folyamatban van.  

Tervezik a Kecel-­Császártöltés
és a Kiskőrös-­Kalocsa közötti kerékpárutakat is

A Kormány támogatásával idén újabb kerékpáros útvonalak tervezését kezdik meg Bács-Kiskun megyében. Köztük a Kecel-Császártöltés és a Kalocsa-Kiskőrös közötti utak mentén. Az országos és térségi hálózatok hiányzó szakaszainak kiépítése a mindennapi közlekedésben és turisztikai szempontból is kiemelten fontos, hiszen a biztonságos, kényelmes és közvetlen kerékpáros kapcsolatot ezen hálózati elemek biztosítják.
Bács-Kiskun megyében idén elkészülnek a leginkább hiányzó kerékpáros útvonalak engedélyes és kiviteli tervei, valamint az építési engedélyek is megszerzésre kerülnek.    

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés