• Április 23. kedd, Béla
Közélet 2022. július 28. 11:54

Megújul a Petőfi vonal, a nevezetességekről kisfilmet is nézhetünk

Megújul a Petőfi vonal, a nevezetességekről kisfilmet is nézhetünk
KISKŐRÖS főterének több mint tíz évvel ezelőtti rekonstrukciójakor kialakítottak egy úgynevezett Petőfi-vonalat, amely a városban található Petőfihez kapcsolódó épületeket, emlékhelyeket, szobrokat – mint például Jókai Mór szobra, aki a szülőházat felavatta, Bem tábornok szobra, Petőfi édesapja, Petrovics István mészárszékének helye, az evangélikus templom, ahol Petőfit megkeresztelték, a feleség, Szendrey Júlia szobra - köti össze, Akkor ezt a Petőfi-vonalat faburkolattal látták el, amely az évek során tönkrement, cserére szorul. Ezért a meglévő faburkolatot felszedik és a főtéri térkőburkolattól elütő színű térkővel látják el.

Hirdetés

Hirdetés

A munkálatok július elején kezdődtek. A Petőfi-vonal a szülőháztól indul, majd a műfordítói szoborparkon át vezet, kitér az evangélikus templomhoz, ezt követően a főtéri sétányon elér a városháza előtti Petőfi szoborhoz, onnan visszavezet a szülőházhoz.

Mindamellett, hogy a nyomvonal megmarad, több új érdekességet, újítást is beépítenek. Szendrey Júlia szobrát például áthelyezik a szoborpark és a Luther tér csatlakozási pontjához. Az érintett emlékhelyekhez, épületekre ismertető táblákat, oszlopokat helyeznek ki, ahol rövid tájékoztatást olvashatnak az érdeklődők az adott látnivalóról. Okos eszközökkel az ott elhelyezett QR kód leolvasásával további információkhoz juthatunk, és néhány perces kisfilmet is megnézhetünk.

A Petőfi-vonal kialakítási munkálatait a nyár végére a tervek szerint befejezik.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés