• Április 26. péntek, Ervin
Közélet 2021. július 29. 11:00

Erdő Péter bíboros, érsek Kalocsára látogatott

Erdő Péter bíboros, érsek Kalocsára látogatott
Vélhetően sokáig emlékezetes lesz a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye háromnapos ünnepi programsorozata, melyre a városba látogatott Erdő Péter bíboros, esztergom- budapesti érsek. A magyar katolikus egyház feje június 25-én, a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Gimnázium Színháztermébe összehívott Egyházmegyei papi rekollekciót, azaz lelki és szakmai továbbképzést vezette. A kurzus témája az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus volt, amelyre a Pápa is Budapestre érkezik.

Hirdetés

Hirdetés

A bíborosi látogatás a székesegyház felszentelésének ünnepére esett, mely alkalomból Magyarország prímás érseke Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsekkel, valamint az egyházmegye papságával koncelebrált szentmisét. A szentmisén közreműködött a Főszékesegyházi kórus és Leányfalusi Vilmos c. kanonok, orgonaművész.  Az esemény különlegességét az adta, hogy Erdő Péter bíboros érsek ezen a napon ünnepeli születésnapját, valamint Bábel Balázs érsek, metropolita székfoglaló évfordulója is erre az időszakra esik. Az alkalomból a Szentmise végén a két érseknek mind a maga, mind a város nevében Filvig Géza polgármester gratulált.

A pénteki nap záróakkordjaként Bábel Balázs kalocsa – kecskeméti érsek az egyházmegye papjai koncelebrálása mellett pappá szentelte Tomaskovity Szabolcs diakónust, aki Budapesten és Rómában végezte tanulmányait.

A főegyházmegyei ünnep jelentőségét, emelkedettségét mutatja, hogy június 27-én, vasárnap a Nagyboldogasszony főszékesegyházban az ünnepi zsolozsmán és Szentmisén a méltán híres Szent Efrém Férfikar teljesített ünnepi szolgálatot. Az ünnepélyes Szentmisét és a szentbeszédet Bábel Balázs kalocsa - kecskeméti érsek mutatta be, illetve mondta.

Zs.F.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kalocsa

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés