• Április 19. péntek, Emma
Közélet 2021. január 14. 11:58

A társadalmi felelősségvállalás szép példája

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. lassan négy évtizede van jelen működő létesítményként a Paks-Kalocsa-Szekszárd centrumok által meghatározott területen, mint a térség legnagyobb beruházója, gazdasági vállalkozása és munkáltatója. Ezért felelősséget érez környezetéért, annak állapotáért, az ott élők életminőségéért, a térség fejlődéséért, jövőjéért.

Hirdetés

Hirdetés

Az erőmű több évtizede folytat egyre szélesebb körű környezeti támogató tevékenységet. Ez kiterjed az önkormányzati, a térségfejlesztési területre csakúgy, mint a különböző információs, vagy többcélú önkormányzati társulások munkájának segítésére, továbbá egészségügyi, oktatási, kulturális, egyházi és sporttámogatásokra, a civil szervezetek megsegítésére.
Az erőmű közhasznú alapítványával egy koncentráltabb, még jobban átlátható, kézben tartható támogatási rendszert indított el. A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2011-ben jött létre, célja az atomerőmű körüli kedvezményezett területeken a felzárkóztatás, az életminőség emelésének segítése, továbbá a munkahelyteremtés. Az érintettségi kört a Paksi, a Kalocsai, a Tolnai járás egészét, valamint a Szekszárdi járás egy részét magában foglaló 47 település alkotja. Az Alapítvány már tíz éve dolgozik a térségben, jogszerűen, átlátható módon, a nyilvánosság teljes körű biztosításával és közmegelégedéssel.
A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) idén összességében 485 millió forintot tud majd szétosztani a települések között. Az önkormányzatok 2021. január 29-ig állíthatják össze, majd nyújthatják be kérelmeiket, és a sikeres pályázatokat 2022. szeptember 30-ig kell megvalósítaniuk. Az alábbiakban sikeres projektekről számolunk be.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Paks

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés