• Március 29. péntek, Auguszta
Közélet 2021. december 14. 13:43

A tájékoztató kamion Bács-Kiskun megyében zárta az évet

A tájékoztató kamion Bács-Kiskun megyében zárta az évet
Az atomerőmű-beruházás közvetlen környékén lévő településeket kereste fel az év utolsó heteiben a Paks II. Zrt. tájékoztató kamionja. Az utazó kiállítás útvonaltervét átírta a világjárvány, országjárását többször kényszerszünet szakította meg.

Hirdetés

Hirdetés

Paks II. tájékoztató kamionja november utolsó, illetve december első napjait Tolna megyében, Szekszárdon, Tolnán, Pakson, Dunaföldváron töltötte majd Bács-Kiskun megye néhány településére vitte házhoz az információkat az atomenergia felhasználásáról, a Paksi Atomerőmű működéséről és a Paks II. projektről.

– Az utazó kiállítás kiváló eszköz arra, hogy közvetlenül nyújtsunk tájékoztatást a lakosság számára. Az a tapasztalatunk, hogy nagy az igény a személyes tájékoztatásra – emelte ki a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. Mittler István azt mondta, éppen ezért volt kellemetlen, hogy az elmúlt két évben a pandémia miatt többször fel kellett függeszteni a tájékoztató kamion útját és le kellett mondani arról a lehetőségről is, hogy nyaranta fesztiválokat keressen fel. – A 2019-2020-as időszakra tervezett körútnak most érünk a végére, de folyamatosan újra kellett terveznünk a világjárvány miatt. 2020 márciusában az aktuális kormányzati előírásoknak megfelelően felfüggesztettük a közönségtájékoztatást. 2020 őszén a javuló tendencia megengedte, hogy egy időre folytassuk a települések felkeresését, de év végén ismét vesztegelni kényszerült az utazó kiállítás – részletezte. Mint elmondta, hosszú szünetet követően 2021 nyarán Pakson indult újra a tájékoztató jármű – az AtomErő erősember versenyen látogathatták meg az érdeklődők ismét a kiállítást, majd a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének kétnapos hétvégi rendezvényén budapesti és környéki lakosok tekintették meg. Szeptember elején újra Pakson járt a kamion a Város Napján, ezt követően a Nyugat-Mecseki Társadalmi Információs Ellenőrzési és Településfejlesztési Önkormányzati Társulás meghívásának tett eleget, ősszel pedig Baranya és Somogy megye, majd Tolna megye ötezer lakosúnál nagyobb településeit járta végig. Az év végén Bács-Kiskun megye 5000 főnél nagyobb települései kerültek sorra.

– Természetesen minden járványügyi rendelkezést betartunk, elsődleges az egészség védelme, így csak maszkban lehet megtekinteni a járművet és kézfertőtlenítőt is biztosítunk az érdeklődőknek, a kamionbelsőt pedig naponta több alkalommal fertőtlenítjük – húzta alá a kommunikációs igazgató.

Mittler István azt mondta, hogy a járvány miatt érezhetően kevesebb látogató érkezik, de még így is havi szinten több mint kétezer vendég kíváncsi az atomenergiát, a Paksi Atomerőművet és a Paks II. projektet bemutató kiállításra. A 2009-es indulás óta körülbelül 440 ezer látogató nézte meg a kiállítást, a jelenlegi, többször megszakított legutóbbi körúton mintegy 73 ezren keresték fel a kamiont.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Paks

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés