• Április 26. péntek, Ervin
Közélet 2022. július 30. 10:00

Átadták a kalocsai járás korszakos jelentőségű útfelújítását

Átadták a kalocsai járás korszakos jelentőségű útfelújítását
Befejeződött és június 23-án ünnepélyesen átadták a kalocsai járás korszakos jelentőségű, 74 kilométer hosszban megvalósult útfelújítását. Az 51. számú főút dunapataji körforgalmától kiindulva a Duna menti községek, továbbá Szelid-Szakmár-Miske irányába, valamint Öregcsertő és Homokmégy belterületén elvégzett úthálózat-felújítás egy év alatt befejeződött.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Állam finanszírozásában megvalósult fejlesztés ünnepélyes átadásán a környékbeli polgármestereket és a sajtó munkatársait Kis-Vén László, az egyik leginkább érintett település, Öregcsertő polgármestere, Font Sándor országgyűlési képviselő és Dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága vezetője köszöntötte.

„A kalocsai járás, benne a sok település, köztük Öregcsertő szép napra ébredt. Olyan napra, amely minden bizonnyal beírja magát a térség, benne községünk történetébe. Mégpedig azért, mert mintegy 40 éve végeztek hasonló jellegű útfelújítási munkálatokat a térségben. Az évtizedek alatt leromlott úthálózat, benne a hidak, átereszek, buszmegállók, közlekedésjelző táblák megújítása nagy előrelépés a járás és a települések életében. Büszkék lehetünk arra, hogy részesei vagyunk ennek a pillanatnak, itt lehetünk ezen az ünnepségen, a fejlesztés átadásán, amelyről hisszük, hogy a települések életünkben nagymértékű pozitív változást hoz” – mondta egyebek mellett Kis-Vén László.

A polgármester a továbbiakban köszönetét fejezte ki a FIDESZ-KDNP kormánynak, hogy ezt a nem mindennapi fejlesztést lehetővé tette, valamint Font Sándor országgyűlési képviselőnek, aki mint mondta, sokat tett a beruházás megvalósításáért, kiterjesztéséért, és a felmerülő problémák megoldásáért.

Font Sándor országgyűlési képviselő beszédében emlékeztetett:

„Huszonötödik éve vagyok országgyűlési képviselő, de ezen időszak alatt soha 74 kilométernyi útszakasz felújítása nem kezdődött, és egy év alatt nem is fejeződött be.”

Mint elhangzott, a térség valamennyi települése érintett az útfelújítással: Dunapataj, Ordas, Géderlak, Dunaszentbenedek, Uszód, Foktő, Miske, Drágszél, Homokmégy, Szakmár, Újtelek, Negyvenszállás, Kalocsa, Öregcsertő, Homokmégy. A képviselő megköszönte a lakosság hozzáállását és türelmét, és azon reményét fejezte ki, hogy „a végeredmény mindenkit kárpótol!”

A képviselő a továbbiakban a jelenlévő polgármestereket az Országgyűlésben elfogadás előtt álló központi költségvetés részleteiről, és azon intézkedésekről tájékoztatta, amelyeket a kormány a pandémiából éppen csak kilábalva az orosz - ukrán háború miatt kénytelen bevezetni.

Font Sándor végül megköszönte a szakszerű tervezést, kivitelezést és mindazok munkáját, akik a beruházás sikeréhez hozzájárultak, majd az utak használóinak balesetmentes közlekedést kívánt.

Zs.F. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kalocsa

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés