• Július 27. szombat, Liliána, Olga
Kultúra 2024. június 3. 09:00

Felszentelték a Falu Fáját

Felszentelték a Falu Fáját
Császártöltés Község Önkormányzata és a Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat május 1-jén színes programmal várta a Piactérre a település lakosságát.

Hirdetés

A Császártöltési Fúvószenekar jóvoltából zenés ébresztővel indult a nap. Napközben a Piactéren egy lelkes csapat babgulyást főzött, az asszonyok pedig linzerrel készültek a majálisra. 15 órakor a fúvószenekar előadásával nyitottuk műsorunkat, majd Manhalterné Szeitz Orsolya a Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt. A műsort a Fuchs kórus dalaival folytattuk. A településen nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok ápolására, ezért az idei évben is felállítottuk a falu májusfáját. A fára a bort Gatter István helyi borász kötötte fel, ezután pedig a Császártöltési Német Nemzetiségi Tánccsoport műsorát láthattuk. A program folytatásában Takácsné Stalter Judit köszöntője hangzott el. Hosszú ideje terveztük a Piactéren a Falu Fájának felállítását, amit most meg is tudtunk valósítani. A majális keretében Főtisztelendő Nagyidai Zsolt esperesplébános urat kértük fel, hogy szentelje fel a Falu Fáját. Támogatók: Császártöltés Község Önkormányzata, Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat, Császártöltés Fejlődéséért Közalapítvány, Stadlerné Csányi Éva és Stadler Ferenc, Hóman Istvánné és Hóman István, Takácsné Stalter Judit, Dr. Rigler Kálmán, Borbényi Róbert László, László Tibor, László Ferenc, Tarr Kft és a 2023-as Jótékonysági Vásár résztvevői.

A műsort a fúvószenekar folytatta majd a kiskőrösi mazsorettek fellépését láthattuk Gubacsi Zsófia vezetésével. A program zárásaként estebédre invitáltuk a résztvevőket, amit a Piactéren fogyaszthattak el.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítségét!

                                                                                                       Manhalterné Szeitz Orsolya  

                                                                                      Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat

                                                                                                                          elnöke                                   

Kövessen minket a Facebookon is!


Hirdetés
Címkék: Császártöltés

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés