• Április 27. szombat, Zita
Közélet 2021. január 12. 12:44 | Szerző/forrás: –zsiga-

Teljes útzár Kalocsa főterén

Teljes útzár Kalocsa főterén
Megkezdődtek Kalocsán a Szentháromság tér felújításának régen várt befejező munkálatai, ezért a következő néhány hónapban gépjárművel el kell kerülnünk a lezárt teret. Miközben a forgalomkorlátozás miatt az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen végre karnyújtásnyira került a befejezés. A tér megújulásáról dr. Filvig Géza polgármesterrel beszélgettünk.

Hirdetés

Hirdetés

• Polgármester úr! Gondolta volna, hogy ilyen hamar pecsét kerül majd a közterület használati és a forgalom korlátozási engedélyre?
- Nem csak gondoltam, tudtam is, hiszen az Érsek atyával kötött együttműködési megállapodást komoly egyeztető munka előzte meg. A város jövője iránti kölcsönös elkötelezettség jegyében folytatott tárgyalásokon az önkormányzat és az érsekség szakemberei is részt vettek, így egy kölcsönösen elfogadott, az együttműködés módját, a feladatokat határidőhöz kötötten részletező dokumentum született. Ebben adtam tulajdonosi hozzájárulást a Szentháromság téren még megvalósításra váró munkálatokhoz. Mint emlékezetes, az Érsekséggel kötött együttműködési megállapodás értelmében „…Az Érsekség a Szentháromság tér felújítási munkálatait 2021. december 31 napjáig befejezi… A megállapodás a közvélemény előtt már ismert munkálatokon kívül a közművonalak cseréjére, a csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítésére, a világításhálózatra, zöldfelületek kialakítására, a fásításra is kitérjed.” Az önkormányzat nevében köszönöm és üdvözlöm a munkálatok gyors megkezdését! Egyben ezúton is köszönetem fejezem ki dr. Bábel Balázs érsek úrnak, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegyének, hogy ilyen nagy volumenű beruházásokat végez Kalocsa épülésére, szépülésére.
• A forgalom elől elzárt területek mely útszakaszokat
érintik?

- Annyit valamennyi városlakónak és a városközpontba látogatónak tudni kell, hogy az egyház kérelmének helyt adva a Szentháromság tér a Szent István utca elejétől a Hunyadi utcáig, várhatóan a következő hat hónapban, tehát július 31-ig lesz lezárva. Ez óhatatlanul nagy kellemetlenséget fog okozni a város lakóinak, ezért mindenkitől megértést, türelmet kérek, de valamennyien tudjuk, hogy ez bizony nem megy másképp.
• Egy ilyen bonyolult, még síráthelyezéssel is járó munka bizonyosan megköveteli a folyamatos egyeztetést. Miként követi majd a megvalósítás ütemét?
- Az önkormányzat hivatala részéről a városfejlesztési osztályvezetőt kértem fel, hogy folyamatosan, a helyszínen tájékozódjon az éppen aktuális munkák állásáról, az esetleges nehézségekről, és hetente tájékoztasson. Ennek az a célja, hogy folyamatában tudjuk vizsgálni annak a lehetőségét, hogy a műszaki teljesítés állásától függően ne kelljen a teljes hat hónapot kivárni a közlekedés újraindításáig. Amennyiben a munkák állása megengedi, akár egy sávon, egy irányba, vagy egy sávon, váltakozó forgalom mellett meg kell nyitni az adott útszakaszt a forgalom előtt, hogy a kellemetlenség mérséklődjön. Aki ismer, tudja, hogy személyesen is tájékozódom a legkülönbözőbb ügyekben – itt sem lesz ez másképp. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kalocsa

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés