• Április 19. péntek, Emma
Gazdaság 2021. július 28. 11:00

Még 2 km és kész az 53-as út Soltvadkert-Kiskőrös közötti felújítása

Még 2 km és kész az 53-as út Soltvadkert-Kiskőrös közötti felújítása
A lakosság és az arra közlekedők nagy örömére a végéhez közeledik az 53. számú másodrendű főút Soltvadkert – Kiskőrös közötti szakaszának régóta várt felújítása. Az útrekonstrukció a Soltvadkert - Kecel-Kiskőrös címérével díszített körforgalomtól egészen a kiskőrösi MOL benzinkútnál lévő körforgalomig tart. A régóta várt útfelújítás megvalósulásában nagy szerepe van Font Sándor országgyűlési képviselőnek.

Hirdetés

Hirdetés

A két pályázati szakaszból (4+2 kilométer) álló útrekonstrukció nagyobbik, 4 kilométeres része teljes egészében elkészült, a járművek már a biliárdasztal simaságú, zúzott kő padkával és útburkolati jelekkel ellátott úton haladhatnak. Ám csak egy darabig, mert a kiskőrösi MOL kúttól, Soltvadkert irányába eső 2 kilométeres szakaszon még javában tartanak a munkálatok. A várakozás miatt a kivitelezők az autósok türelmét kérik.

Itt a buszöblök kiépítés alatt állnak, a városba vezető út körforgalmánál, illetve előtte sebességkorlátozás, jelzőlámpás váltakozó forgalom mellett haladhatnak a járművek. A helyzetet bonyolítja a körforgalom közelében lévő, ugyancsak jelzőlámpás, félsorompós vasúti átjáró, itt a feltorlódó járművek miatt időben meghosszabbodik a várakozási idő. A kivitelezők a közlekedők türelmét kérik.

Mint emlékezetes, az 53-as főút Soltvadkert-Kiskőrösi szakaszának felújítására régóta esedékes volt, a megye egyik legterheltebb útszakasza a folyamatos használat következtében erősen leromlott. Az átmenő járműveken túl elsősorban a kiskőrösieknek és a soltvadkertieknek fontos útszakasz a Solt-Tompa közötti másodrendű főút felújítása részeként, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program és Magyarország Kormánya finanszírozásával, tehát hazai forrásból valósul meg.

A térség soha nem látott méretű, ugyancsak Kiskőröst érintő útfelújításának egyik fontos része, hogy a közelmúltban megtörtént a Széles és a Seregélyesi utak felújításának záró műszaki átadása. A két beruházás nyomán összesen 2166 méter hosszú útszakaszt újítottak fel. A Seregélyesi út folytatásában 577 méter, a Széles út esetében 1589 méter útrekonstrukció valósult meg.

Mint megtudtuk, a város a Versenyképes Magyarország Operatív Programból (VMOP) elnyert 100 millió forintos forrásból és 100 millió forint saját erőből valósította meg a két útszakasz aszfaltozását, melynek során a kivitelező cég új technológiát alkalmazott.

Zsiga F.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés