• Április 27. szombat, Zita
Gazdaság 2021. március 24. 10:20 | Szerző/forrás: Zs.F.

Jelentősen emelkednek a lakásárak Kalocsán

Jelentősen emelkednek  a lakásárak Kalocsán
Vennék a kalocsai és környékbeli házakat, lakásokat, de nincs annyi eladó ingatlan, ami a növekvő keresletet kielégítené. A szakértő szerint ez már a közeljövőben érzékelhető áremelkedést hoz, érdemes tehát kivárni az értékesítéssel. A kereslet növekedését a fiataloknak nyújtott támogatásokon túl kétség kívül a Duna-híd és a Paks II. beruházás generálja.

Hirdetés

Hirdetés

Hatalmas a kereslet az eladó kalocsai, illetve környékbeli ingatlanok iránt, sokan szeretnének házat, lakást vásárolni. Leginkább a családi házak iránt érdeklődnek, azonban a kínálat igen alacsony. A szakértő szerint ezért hamarosan újabb áremelkedés jöhet az ingatlanpiacon.
Hétszobás családi ház 65 millió forintért, kétszobás lakótelepi lakás 10,5 millióért, és külvárosi régi épület 2,5 millióért – többféle ingatlan is megtalálható jelenleg a kalocsai kínálatban. A vírus ellenére ismételten pörög az ingatlanpiac – nyilatkozta Kovács László kalocsai ingatlanszakértő.
– Hatalmas az érdeklődés az eladásra kínált házak iránt, azonban a kínálat alacsony. A járvány zajlik, de egyáltalán nem érezni ezt a piacon. Annyit változott az elmúlt évekhez képest, hogy most kereslet van. Összességében kevés az eladó ingatlan, nincs választék.
Körülbelül 120-130 eladásra kínált ház van jelenleg környékünkön, és ez kevés – fejtette ki a szakértő, akitől azt is megtudtuk: leginkább a családi házak iránt érdeklődnek, főként fiatal házaspárok.
– Nincs kiemelt városrész, Kalocsa minden pontján kelendőek az eladásra kínált házak, ugyanis kevés van belőlük. További érdekesség, hogy nem csupán kalocsaiak vagy környékbeliek érdeklődnek az ingatlanok iránt, hanem az ország minden részéről érkeznek vásárlók. Érdeklődtek kalocsai ingatlanok után többek közt Szentendréről, Szegedről, Szentesről és Egerből is – tudtuk meg.
Az ingatlanárak a tavalyi évben stagnáltak, most azonban újabb emelkedést jósolnak a szakértők.
– A családi házak esetében egy folyamatos, stabil áremelkedés érezhető, ugyanis ezekből van a legkevesebb, és ezekre a legnagyobb a kereslet is. Érdemes azonban még várni az eladással, ugyanis a közeljövőben újabb áremelkedés következhet. Ha valakinek nem feltétlen sürgős eladnia az ingatlanát, akkor várjon, ugyanis emelkedni fognak az árak! Mindenkinek azt tanácsolom, hogy akkor adjon el ingatlant, hogyha megvan a cél, amit szeretne, amire szeretné elkölteni a pénzét.
Csak azért eladni ingatlant, hogy a vételárat bevigye a bankba, nem éri meg – tanácsolja az ingatlanszakértő.
A bérleti piacon hasonló a helyzet, ott is a kereslet dominál, mivel albérletekből is kevés akad jelenleg a városban, miközben a kereslet erre is megnőtt. Javarészt 1-2 szobás lakásokat keresnek egyedülálló fiatalok, úgymond, életkezdésre. Az ár itt is emelkedik: átlagosan 50 ezer forintért lehet most lakást bérelni Kalocsán – mondta Kovács László kalocsai ingatlanszakértő. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kalocsa

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés