• Április 24. szerda, György
Program 2021. július 22. 12:57

Féláron utazhatnak a Kiskun Expo látogatói Félegyházára

Féláron utazhatnak a Kiskun Expo látogatói Félegyházára
Idén augusztus 19. és 22. között tölti meg programokkal és nyüzsgéssel a várost a Félegyházi Napok. A rendezvénysorozat több helyszínen várja a látogatókat változatos programokkal, esténként élő nagykoncertekkel, kitelepült kézműves sátrakkal, vendéglátó egységekkel, borutcával, vidámparkkal.

Hirdetés

Hirdetés

A Félegyházi Napok kiemelt újdonsága a KISKUN EXPO, amelyet a városi sportcsarnokban rendeznek meg augusztus 19. és 22. között. A korábban szép sikereket elért, majd feledésbe merült rendezvény gyökerei 1934-ig nyúlnak vissza. Most ennek hagyományait éleszti újra az önkormányzat, amikor teret ad a város és a kistérség vállalkozásainak, oktatási és művelődési intézményeinek, civil szervezeteinek, kézműveseinek, alkotóinak, hogy bemutassák termékeiket, értékeiket, eredményeiket…

A KISKUN EXPO augusztus 19-én, az ünnepélyes megnyitóval egyidőben tárja szélesre kapuit a kistérségből, vagy akár az ország más részeiből érkező vendégek előtt, és augusztus 22-éig lesz látogatható. A Városi Sportcsarnok küzdőterén 50-nél több kiállító lesz jelen, közöttük a környező települések, így például Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér önkormányzatait, a város nagyvállalatait, intézményeit, kisiparosait képviselve. A vidékről érkezők 50 százalékos menettérti kedvezményt vehetnek igénybe a MÁV járatain.

Az expo megnyitóján kóstolhatja meg először a közönség Félegyháza tortáját, amit Kovács János helyi cukrász hetek óta tökéletesít műhelyében.

A Félegyházi Napokhoz számos egyéb program is kapcsolódik városszerte. A Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás keretében augusztus 14. és 21. között Hermkens Edit, Paphalmi Róbert és Nagy Géza alkotók munkáit mutatják be a Petőfi téren, a Holló László Képzőművész Kör szervezésében. A MEZGÉ bemutatkozó udvara az Izsáki úti régi hangár területén várja a látogatókat többek között állatsimogatóval, mezőgazdasági gépek és járművek bemutatójával, gyermek programokkal. Augusztus 20. és 22. között a Kossuth SzKI tornatermében, udvarán és a Rocktár előtti zöld felületen tartanak sportnapot, augusztus 22-én pedig utcai futóversenyt szervez a Jogging Egyesület a Kossuth utcán. Ugyancsak augusztus 20-tól 22-ig gyermekprogramok és egészségügyi szűrések lesznek az Izsáki úti régi hangár területén és az egészség témakörét érintő előadások a Kossuth Iskola egyik termében. Augusztus 19-én táncgálán mutatkoznak be Kiskunfélegyháza táncos egyesületei. A hagyományos augusztus 20-i programok után augusztus 21-én rendezik meg a Bajuszfesztivált gólyalábas felvonulással, Bajuszkirály választással, kulturális és gyermekprogramok sorával.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés