• Március 19. kedd, Bánk, József
Program 2021. szeptember 7. 15:06

Minden korosztály talált érdekes programot

Minden korosztály talált érdekes programot
Ebben az évben is még a pandémiás helyzet nyújtotta lehetőségeknek megfelelve, csökkentett költségvetéssel, és programsorozattal, de annál nagyobb lelkesedéssel rendezték meg szeptember 3-4-5-én a II. Szüreti Mulatságot Kiskőrösön.

Hirdetés

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés társult a kiskőrösiekhez a Bács-Kiskun Napok 2021. rendezvényével, amelyen a programok mellett szeretettel invitáltak mindenkit a Megye utcájába, hogy bemutassák a 11 járás különleges kézműves termékeit, látnivalóit.
A II. Szüreti Mulatság megnyitó ünnepségén Domonyi László polgármester, a rendezvény fővédnöke Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, valamint a meghívott vendégeket.
A megnyitó ünnepséghez kapcsolódva Rideg László megyei elnök, a Bács-Kiskun Megye Bora verseny győzteseinek járó elismerő okleveleket is átadta. Rozé bor kategóriában a kiskőrösi Vass Borászat - Cabernet Sauvignon rosé (2020) bora érdemelte ki ezt a címet.
Ugyancsak átadta az elnök a „Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2021” oklevelet, melyet a kiskőrösi Mátyás Pálinkaház 2019-es szilva pálinkája kapott meg.
A kiskőrösi képviselő-testület minden évben megszavazza, ki érdemesül arra, hogy a szüreti rendezvényen átvegye a „Kiskőrös Város Szőlészetéért és Borászatáért Díjat”. Ebben az évben ezt a rangos elismerést Kutyifa Pál szőlész-borásznak adta át Domonyi László polgármester.

A három nap alatt minden korosztály találhatott érdekes programot. A kicsiket játszóház, kézműves foglalkozások, gyermekkoncert várta, a nagyobbak képzőművészeti kiállításokat nézhettek meg, irodalmi-, népzenei-, könnyűzenei programokból válogathattak.
A megnyitó után a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend borlovag-avatási ceremóniája zajlott. A vendég borrendek képviselőivel kiegészült Nagytanács előtt Szlovák Pál borász és Endrődi Ferenc vállalkozó-borász felelt meg a próbatételeknek, s lett a kiskőrösi borrend tagja, illetve tiszteletbeli tagja. A borrendek a Szarvas Fogadóban az ilyenkor szokásos csoportkép elkészítése után – melyhez most Bánföldi Szilárd színművész is csatlakozott, aki az elkövetkezendő két évben fogja megszemélyesíteni Petőfi Sándort a költő születésének 200. évfordulójához kapcsolódó „Talpra magyar!” program keretében, - szakmai konferenciával folytatták találkozójukat.
A megyei rendezvények sorából kiemelkedett az ünnepi közgyűlés, ahol kitüntetéseket adtak át. Kiskőrösről Domonyi László, Kiskőrös polgármestere „Az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében Díjat”, Suhajda János és felesége, Suhajda Jánosné a „Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért-díjat” vette át.
Az elismerésekhez gratulálunk!
Szombaton kinyitott a Főzőutca, ahol a „Kiskőrösi ízek” versenyre benevezett csapatok mérették meg bográcsremekeiket, de azok sem keseredtek el, akik nem lettek díjazottak, hiszen a közönségdíjat mindenki megkapta, ugyanis minden elfogyott. A Sztrapacska udvar faházánál vasárnap mindig hosszú sor állt, bizonyítva, hogy napjainkban is közkedvelt a szlovák ételspecialitás.
A főtéri nagyszínpadon egymást érték a kulturális programok a három nap alatt, a Borutcában pedig családias hangulatban nyílt lehetőség megkóstolni a kiskőrösi, valamint a környékbeli borászatok borait a faházaknál. Szórakoztatásukról a kisszínpadon több zenei stílust képviselő formációk gondoskodtak. A pénteki utcabál és a szombati, valamint vasárnapi koncertek késő éjszakába nyúlóan tartottak, a finom borkorcsolyák és a szomjoltó borok pedig mindenki tetszését elnyerték.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés