• Június 15. szombat, Jolán, Vid
Kultúra 2021. december 22. 10:32

Kiskőrösön is ég a negyedik gyertya az adventi koszorún

Képgaléria
Kiskőrösön is ég a negyedik gyertya az adventi koszorún
A szeretet gyertyájának meggyújtásával, a Kiskőrös főterén elhelyezett nagy koszorú mind a négy gyertyája ég. Aranyvasárnap Domonyi László polgármester, és Pénzes Péter református lelkipásztor mondott beszédet, és gyújtotta meg az utolsó adventi gyertyát.

Hirdetés

Hirdetés

Kiskőrös főterére ismét sokan látogattak el 2021. Advent utolsó hétvégéjén, hogy meghallgassák az ünnepi beszédeket, és hogy személyesen is részesei lehessenek a szeretet gyertyájának meggyújtásának.
Az ünnepi alkalmat Dávid Edit nyitotta meg, aki Aranyosi Ervin – Adventi negyedik gyertya című versének egy részletével köszöntötte az összegyűlteket:

“Negyedik is lángra lobban,
kiviláglik tiszta fénye.
Ott ragyog a csillagokban, s éled az ember REMÉNYe.

A szívünkben BÉKE lángja,
HITünk ajtót nyit a jóra.
Aki ránk néz, máris látja:
– Elérkezett hát az óra.”

Az ünnepi beszédet ezúttal Kiskőrös város polgármestere, Domonyi László kezdte, aki Márai Sándor gondolatait idézte fel beszédében:

“Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”

Többek között arra buzdított, hogy imádkozzunk azért, hogy a jelenlegi, nagyon gyorsan változó, átalakuló világban Isten adjon nekünk alkalmazkodóképességet, és erőt ahhoz, hogy könnyebben tudjuk cipelni terheinket.

Őt követően Pénzes Péter, református lelkipásztor osztotta meg ünnepi gondolatait advent negyedik vasárnapjával kapcsolatban.

Saját életéből vett tapasztalatait is megosztotta, valamint bibliai idézetekre alapozva tanította az embereket Isten fényére, és világosságára. Ezen az adventi vasárnapon Isten szeretetével kapcsolatos gondolatokat is hallhattunk:

“…Minden szándékunk, ami a szeretet irányába mutat, minden amivel azt szeretnénk elérni, hogy a másik ember felé odafordulni, az mind-mind abból fakad, hogy Isten bennünket, mielőtt megszülettünk volna, már nagyon szeretett…”

A beszédeket követően meggyújtották a negyedik gyertyát is, majd a látogatókat a mézeskalács házikóban, ezen az alkalmon, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat várta szeretetvendégségre.

A rendezvény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés