• Április 27. szombat, Zita
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Gazdaság
  • Két kiskőrösi élelmiszerüzem kapott komoly állami támogatást fejlesztési terveikre
Gazdaság 2022. február 23. 15:16

Két kiskőrösi élelmiszerüzem kapott komoly állami támogatást fejlesztési terveikre

Két kiskőrösi élelmiszerüzem kapott komoly állami támogatást fejlesztési terveikre
Ribárszki Zsolt, a Juice Products Zrt. vezérigazgatója mintegy 500 millió forintról, Dr. Kuti László, a WineCorps Zrt. tulajdonosa pedig közel 200 millió forintról vehetett át támogatói okiratot február 14-én a kiskőrösi Városháza dísztermében Farkas Sándortól, az agrártárca miniszterhelyettesétől. A Juice Products Zrt. összességében 1 milliárd forintos beruházást hoz létre többek közt prémium kategóriás gyümölcslevek gyártástechnológiai fejlesztésére, bébiétel alapanyag gyártósor, automata csomagolósor telepítésére, palackozósor automatizálására és energiahatékonyság fejlesztésére.

Hirdetés

Hirdetés

 

A WineCorps Zrt. pedig egy 400 millió forintos fejlesztéshez nyert 50 százalékos támogatást, prémium borok, gyöngyöző- és habzó borok, pezsgők készítésére, palackozására.

- Rendkívüli öröm, hogy Magyarország Kormánya két kiskőrösi céget is érdemesnek tartott arra, hogy fejlesztési törekvésüket 50 százalékos finanszírozással támogassa. Köszönjük a segítséget, amit kaptunk az elmúlt időszakban is, reméljük, hogy még sokáig segíti ez a kormány térségünket és az ország fejlődését - hangsúlyozta Domonyi László polgármester. - Bízunk benne, hogy még számtalan fejlesztést tudunk véghezvinni, de ne felejtsük el, hogy ehhez kellenek azok a vállalkozók is, akik bátran viszik előre cégüket, és mernek nagyot álmodni. Ezzel a pályázati támogatással a jövőt építi a két kiskőrösi vállalkozó, a termelési és a gazdasági biztonság pedig hozzájárul a térség fejlődéséhez is. Gratulálok, és sok sikert kívánok mindkét cégtulajdonosnak és fiaiknak, Ribárszki Ákosnak és Kuti Tamásnak is, akik reményeink szerint édesapjuk vállalkozását tovább viszik – zárta beszédét Domonyi László polgármester.

Az okiratátadási ünnepséget megtisztelte jelenlétével Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint Gáspár Ferenc, a NAK megyei elnöke.

Font Sándor kiemelte, hogy az ötven százalékos támogatáshoz a vállalkozásoknak ugyanennyi önerőt kell még a projektek mellé tenni, hogy a beruházás megvalósuljon. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztésekkel a helybeliek megélhetését is biztosítják, megakadályozzák az elvándorlást és növekszik az iparűzési adó mértéke. Úgy gondolom - tette hozzá – hogy ez a két vállalkozás, két olyan élelmiszer-feldolgozásban, mezőgazdasági alapanyag felvásárlásban és feldolgozásban érdekelt cég, amely az itt élő gazdálkodóknak és termelőknek biztos üzleti kapcsolatot jelentenek. A Kormányzat elkötelezett a vidék fejlesztési elképzeléseinek támogatásában is. Ha egy vállalkozásnak a profiton túl a hosszútávú stabilitás és a munkahelyek megőrzése, növelése is célja, az végül a teljes térség javát szolgálja - emelte ki az országgyűlési képviselő.

Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes örömét fejezte ki, hogy családi vállalkozásoknak tudott támogatást nyújtani a Kormány. Mint mondta, a magyar mezőgazdaság az utóbbi években egyre jobban teljesít, és ez nem csak a termésmennyiségekben, hanem a minőségben, a fejlesztési lehetőségekben, valamint a hozzáadott értékekben is tapasztalható, annak ellenére, hogy rendkívül sok kihívás ért bennünket az elmúlt két-három évben. Kiemelte, hogy a 2010-es években a nemzetgazdaság túlélését és a biztonságos nemzetgazdasági alapokat kellett megteremteni. De ezt követően megindultak azok a folyamatok, és erőt kapott az az elképzelés, hogy az élelmiszer- és a feldolgozóipart kell fejleszteni. 

A beszédek után Ribárszki Zsolt és Dr. Kuti László átvették cégeik támogatói okiratát, majd üzembejárásra indultak a Juice Products Zrt. erdőtelki telephelyére.

-nagy-

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés