• Április 27. szombat, Zita
Közélet 2023. december 11. 09:00

Vármegyei Príma-díjas lett a kiskőrösi Petőfi múzeum igazgatója, Dr. Filus Erika

Vármegyei Príma-díjas lett a kiskőrösi Petőfi múzeum igazgatója, Dr. Filus Erika
Óriási büszkeség Kiskőrösnek, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Prima díjátadón két kiskőrösi hölgy is kategória-győztes lett. Dr. Filus Erika a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója a magyar tudomány kategóriában, Szalai Éva zongoraművész pedig magyar zeneművészet kategóriában lett az első. A tíz kategória-győztes közül választották ki a három vármegyei Prima díjast, akik között elismerték Dr. Filus Erika munkásságát is.

Hirdetés

Hirdetés

A Prima elismerést november 24-én a kecskeméti Four Points By Sheraton Hotelben megrendezett gálaesten ünnepélyes keretek között adták át.

A Vállalkozók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima díj adományozását, amellyel a vármegye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el.

A vármegyei Prima díj várományosait a beérkező jelölésekből az elnökség választotta ki 10 különböző kategóriában. Közülük kerülnek ki a Prima díj nyertesei, szintén a területi VOSZ elnökségének döntése alapján. A Prima Közönségdíjat is kiosztják ilyenkor, a közönségszavazás során leadott voksokból derül ki, melyik jelölt a kedvenc.

Az eseményen elhangzott, a VOSZ által 19 éve alapított Prima díjak történetének legnépszerűbb közönségszavazása volt az idei, a 10 kategória-győztesre beérkező voksok száma túllépte a 41 ezret és ebből az első helyezett 10 870 szavazattal végzett az élen.

A díjazottak a fél millió forintot érő, bronzból készült szobor mellé 1-1 millió forintnyi pénzösszeget vehettek át.

A gálaesten fellépő neves művészek gondoskodtak a szórakoztatásról. Feke Pál és Zséda fellépése mellett a Kecskemét Táncegyüttes művészei, Berecz András mesemondó és a BANDART élő animációs táncszínházi előadásai biztosították az ünnepi hangulatot. A gála színvonalas lebonyolításáról az est két műsorvezetője, Novodomszky Éva és Gajdos Tamás gondoskodott

Dr. Filus Erika közösségi oldalán mondott köszönetet az elismerésért:

„Igaz, hogy egyedül álltam a színpadon, de magam mögött-mellett tudhattam mindazokat, akik hosszú évek óta segítenek. Köszönettel tartozom Domonyi Lászlónak, Kiskőrös polgármesterének, a VOSZ Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete elnökségének, különösen Endrődi Ferenc Úrnak, támogató családomnak, kollégáimnak, barátaimnak. Köszönöm a szavazatokat és a rengeteg gratulációt.

Ez a díj is visszaigazolás arra, hogy fontosak az értékek, és hogy a múltból építkezve a jelenben kell munkálkodni annak érdekében, hogy a jövő számára teremtsünk maradandót.”

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés