• Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Gazdaság 2021. február 20. 12:12 | Szerző/forrás: Zs.F.

200 milliós gazdaságélénkítés: Asztalosműhely létesül Homokmégyen

200 milliós gazdaságélénkítés: Asztalosműhely létesül  Homokmégyen
A gazdaságélénkítő program keretében közel 200 millió forintból alakít ki komplex asztalosműhelyt Homokmégy Község Önkormányzata. Az új létesítmény a nemrégiben pályázati forrásból kialakított iparterületen kap helyet. A támogatásnak köszönhetően a helyi és környékbeli munkaerőt foglalkoztató asztalosműhely gépekkel történő felszerelésére is lehetőség nyílik a közeljövőben.

Hirdetés

Hirdetés

Homokmégy a gazdaságélénkítő program keretében több mint 200 millió forintot fordíthat egy asztalosműhely kialakítására, az újonnan létesített iparterületen.
A település a tavalyi évtől fektet nagyobb hangsúlyt a helyi gazdaság élénkítésére, akkor a megyei önkormányzat TOP pályázatának köszönhetően iparterülettel és elkerülő úttal gyarapodott a község. Az új asztalosműhely ennek a programnak a keretében valósul meg.
„Egy három és fél kilométer hosszú földutat stabilizáltunk, ami egyelőre félkész állapotban van. Jelenleg ezen az úton lehet megközelíteni azt a 2,5 hektáros iparterületet, ahol első fecskeként az önkormányzat asztalosműhelye kezdi meg működését. A rendelkezésre álló 200 millió forintból az üzemépület valósul meg, bevezetjük a vizet, az áramot, továbbá gépbeszerzésre is lehetőségünk lesz” – nyilatkozta Tapolcsányiné Varga Krisztina.
A polgármester hozzátette: „Az iparterület az asztalos üzemmel még nem telik be, így más vállalkozások is érdeklődnek, hogy az önkormányzattól milyen feltételekkel bérelhetnének területet. Az erről folyó tárgyalások jelenleg is tartanak.  Településünkre szabottan is kedvező pályázatokat írt ki a kormány, ezeken az önkormányzat és az érdeklődő vállalkozások egyaránt indulni szeretnének. Jelenleg a 2,5 hektáros terület felparcellázása zajlik, hogy konkrét területeket tudjunk kínálni leendő partnereinknek ” – mondta a polgármester.
Tapolcsányiné Varga Krisztina az iparterület megközelítésére szolgáló úgynevezett elkerülő útról szólva kifejtette: ugyan a közlekedési táblákat már kihelyezték, ám az út a végleges szilárd útburkolat hiánya miatt a jelenlegi időjárás mellett nehezen járható. Ennek a fejlesztésnek a megvalósítására már benyújtották a pályázatot, elfogadása esetén az első feladatok közé tartozik, hogy az iparterülethez vezető utat szilárd útburkolattal látják el.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Homokmégy

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés