• Május 19. vasárnap, Ivó, Milán
Gazdaság 2024. május 8. 09:00

Indulhat a Lurkópalota 550 milliós bővítése – Aláírták a szerződést

Indulhat a Lurkópalota 550 milliós bővítése – Aláírták a szerződést
Április 11-én, csütörtök a városházán írta alá az óvoda bővítésének kivitelezési szerződését dr. Filvig Géza polgármester és Szabó László, a Generál Kft. ügyvezető igazgatója. A nyílt közbeszerzési eljárásra 11 érvényes ajánlat érkezett, ebből a legkedvezőbbet a kalocsai székhelyű vállalkozás adta.

Hirdetés

Hirdetés

Az ünnepélyes szerződéskötés alkalmával dr. Filvig Géza a város fejlődését tekintve örömtelinek nevezte az eseményt és a napot. Mint felidézte, az önkormányzat a 2020. év eleje óta az óvoda további fejlesztésén dolgozik. A Lurkópalotának nevezett Petőfi Sándor utcai 75 fős óvoda további 75 férőhellyel történő  bővítése a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzatnál lévő TOP Plusz, 550 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósulhat meg. A beruházás keretében 3 óvodai csoportszoba a hozzájuk kapcsolódó vizesblokkokkal, egy tornaszoba, a kiszolgáló gépészeti helyiség, egy felnőtt vizesblokkok és egy nevelői pihenő kerül kialakításra. Az új óvodai szárny külső megjelenésében is a már meglévő óvodához lesz hasonló, az új épületben elhelyezett gyermekek is a már meglévő játszóudvart használják majd.

A polgármester szólt arról is, hogy a nyílt közbeszerzési eljárásra az ország egész területéről 11 érvényes ajánlat érkezett. Filvig Géza örömét fejezte ki, hogy a helyi Generál Építőipari Kft. nyerte el a kivitelezésre kiírt pályázatot, amely szerinte garancia arra, hogy a fejlesztés jó minőségben valósul meg.

Szabó László, a Generál Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepélyes aláírás előtt elmondta: az utóbbi egy-két évben egyre gyakoribb, hogy a szűkülő lehetőségek miatt mind többen pályáznak egy-egy kivitelezői munkára. A cégvezető ígéretet tett arra, hogy a hamarosan kezdődő óvodaépítés során szorosan együttműködnek az önkormányzattal és határidőre, legkésőbb 2025. június végég magas minőségben elvégezik a szerződésben részletesen körülírt munkálatokat.

Kövessen minket a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés