• Április 26. péntek, Ervin
Gazdaság 2022. február 25. 10:00

Egymilliárd forintból fejlesztik a kiskőrösi Bem iskolát

A Kiskőrösi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.2-17-2017-00128 számú pályázatán 545,4 millió forintos támogatási összeget nyert a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola fejlesztésére, melyhez Magyarország Kormánya 623,3 millió forint értékben többletforrást biztosított. Ez az összeg vissza nem térítendő 100%-os intenzitású támogatás, így a fejlesztés teljes mértékben a Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatásából valósult meg.

Hirdetés

Hirdetés

A beruházás célja egy korszerű, a 21. század követelményeinek megfelelő, tanulóbarát oktatási környezet kialakítása, a családokat érintő kormányzati döntések pozitív hatásaként ugyanis a diákok száma nyolc év alatt több mint 90 fővel nőtt.

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola új, nyolc tantermes épületrésze a meglévő épület előtti utcafronton készül el. A tantermek, természettudományi és idegennyelvi szaktantermek mellett nagy üvegportál fogadja az épületbe lépőket. A beruházás során vizesblokkokat, belső játszóteret, irodát és gépészeti helyiséget is építünk, illetve fedett parkolókat és kerékpártárolókat is kialakítunk. A projektet 2022. december 31-ig kell megvalósítani.

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola tanulólétszáma jelenleg 568 fő. Az intézmény székhelyiskolaként működik, melyhez négy tagintézmény (Fülöpszállás, Csengőd, Soltszentimre és Páhi települések általános iskolái), valamit két telephely (Kaskantyú és Tabdi) kapcsolódik.  A szülők elismerik az iskola és a pedagógusok minőségi munkáját, a tanulmányi versenyeken elért eredményeket, a gyermekcentrikus nevelést. Ebben a tanévben is 86 szülő íratta be ide elsős gyermekét.

A fejlesztés lehetőséget teremt arra, hogy az 1-2. évfolyamosok az új szárnyban kapjanak helyet. A korszerűen felszerelt szaktantermek a felsős diákoknak kínálnak még jobb lehetőséget az ismeretanyag elsajátításához. A belső játszótér a kicsik számára lesz különösen hasznos. Sokat köszönhetünk Font Sándor országgyűlési képviselő úrnak, hogy mindenben támogatja az iskolát és a települést.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Kiskőrös

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés