• Április 30. kedd, Katalin, Kitti
Közélet 2021. február 21. 11:57 | Szerző/forrás: –zsiga-

Az „Év Katasztrófa­­­védelmi Őrse” címet kapták a solti tűzoltók

Az „Év Katasztrófa­­­védelmi Őrse” címet  kapták a solti tűzoltók
Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú, a 2020. év teljesítménye elismeréseként az "Év Katasztrófavédelmi Őrse" címet adományozta a Solti Katasztrófavédelmi Őrsnek.

Hirdetés

Hirdetés

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató évről évre cím adományozásával is elismeri az ország legjobb teljesítményt nyújtó katasztrófavédelmi szervezeteit. Az elismerést eddig a szokásos évértékelő állománygyűlésen adták át az arra érdemeseknek. A koronavírus-járvány miatt a rendezvény most virtuális térbe költözött, az összesen tizen­nyolc szervezet és munkatársa a főigazgatóságon, illetve a megyei igazgatóságokon a központi, illetve területi szervek vezetőitől vehették át az elismeréseket. Megyénkből a solti katasztrófavédelmi szakemberek eredményes munkáját díjazták.
Nádasdi Gergely tű. százados, a Solti Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka elmondta:
„A solti őrs számára a szakmai díj nagy elismerést jelent, hiszen az állomány sokat dolgozott azért, hogy ezt kivívja.Eseménydús év áll mögöttünk, mely megmutatkozott a riasztások számában is, 242- szer vonultunk. A káresetek közül 68 volt műszaki mentés, és 174 alkalommal fordult elő tűzeset.” – fogalmazott a parancsnok.
Hozzátette: „A solti őrs állománya tavaly több gyakorlaton, helyismereti felkészítő foglalkozáson vett rész, és amikor a lehetőségek még engedték, civil rendezvényeken is jelen voltunk. A kalocsai tűzoltóság részét képező solti őrsöt 2007-ben a kalocsai tűzoltóállomás kezdeményezésére hozták létre, hogy lerövidüljön a kiérkezés ideje. Már 2004-2005-ben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviselőjénél Kalocsa, Baja és Kiskunhalas részéről kezdeményeztük 3 őrsnek a felállítását. Ezek közül elsőként alakult meg a solti. Az "Év Katasztrófavédelmi Őrse" címet az országban a solti őrs hetedikként kapta meg, amire mi is nagyon büszkék vagyunk.” – mondta Betlen Zsolt tűzoltó alezredes, a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.
Mint megtudtuk, „Az Év Katasztrófavédelmi Őrse"
oklevél és a kisebbik kupa a solti őrsöt díszíti, míg a vándorserleg egy évig a kalocsai tűzoltó-parancsnokság díjait gyarapítja.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Solt

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés