• Február 22. csütörtök, Gerzson
Tavaszra az óvodai játszóterek megújítása a cél Kalocsán

Tavaszra az óvodai játszóterek megújítása a cél Kalocsán

2023. október 30. 08:00 | Kalocsa

Mozgalmasan kezdődött az ősz Kalocsán – számolt be dr. Filvig Géza, amikor az elmúlt időszak történéseiről kérdeztük. A polgármester kiemelte többek között az Európai Mobilitási Hét és az idősek hónapja eseményeit, a város Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez való csatlakozását, és eredményes munkát kívánt a városi vagyonhasznosítási kft. új ügyvezetőjének is.

Részletek
Fergeteges szüreti felvonulást rendeztek Kalocsán

Fergeteges szüreti felvonulást rendeztek Kalocsán

2023. október 29. 08:00 | Kalocsa

Október 14-én 27 fokos melegben vette kezdetét a hagyományőrző szüreti felvonulás Kalocsán. A sokéves tradíció felelevenítése a város valamennyi népművészeti egyesületének 70 táncosa, valamint a Hajnal és Baráti Kör Lovas Sport Egyesület számos lovasa és lovas kocsija bevonásával zajlott. Az esemény díszvendégei a testvérváros Kúla Magyar Népkörének fiatal táncosai voltak.

Részletek
Anyatejes táplálás világnapját ünnepelték

Anyatejes táplálás világnapját ünnepelték

2023. október 26. 07:00

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Védőnői Szolgálat munkatársai az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendeztek bensőséges hangulatú, gyermekzsibongástól hangos ünnepséget október 13-án a kalocsai városháza dísztermében. Az eseményt a városi önkormányzat mellett számos cég támogatta.

Részletek
Lezárult a Petőfi 200 emlékév De a költő ezután is köztünk jár

Lezárult a Petőfi 200 emlékév De a költő ezután is köztünk jár

2023. október 25. 12:33 | Kiskőrös

A Petőfi 200 emlékév országos eseménysorozatában fontos szerep jutott Kiskőrösnek, mint szülővárosnak. De Kiskőrös számára is mérföldkő volt ez az időszak, hiszen a kétszázadik évforduló méltó megünneplése óriási felelősséget rótt ránk – mondta Domonyi László, Kiskőrös polgármestere, amikor az emlékév értékelésére kértük.

Részletek
Országosan változik az orvosi ügyeleti rendszer

Országosan változik az orvosi ügyeleti rendszer

2023. október 25. 12:14

2023. november 1-jétől az egész országot érintően, így Bács-Kiskun Vármegyében is jelentősen átalakul az orvosi ügyeleti rendszer: egy egységes struktúrában az Országos Mentőszolgálat biztosítja az ügyeleti alapellátást, ami egy háziorvosi ügyeleti és egy sürgősségi ügyeleti rendelésből áll majd.

Részletek
Magányos gyöngyszem a Duna-parton – Ordas

Magányos gyöngyszem a Duna-parton – Ordas

2023. október 25. 12:12

Ordas települést egy 1239-es írásos anyag már ezen a néven említi. A Duna-parti település elnevezését egy honfoglaló vezér nevéből eredeztetik. Adottságait, földrajzi elhelyezkedését tekintve az itt élők valóságos földi paradicsomként tekintettek a falura, különösképpen abban az időben, amikor megtermelt javaikat – krumplit, salátát, káposztát, hagymát, paprikát – a hajnalban induló hajóval a fővárosba tudták szállítani, majd miután ott eladták, még az esti hajóval visszatérhettek Ordasra a bevétellel. Bár az értékesítés e formája már a múlté (a hatvanas évek végén a hajóállomás is megszűnt), a lenyűgözően szép falukép, a gyakran százévesnél is öregebb parasztbarokk lakóépületek, a zegzugos, virágoktól tarkálló utcák ma is paradicsomi szépséget idéznek. Az alig 450 lelket számláló község polgármesterével, Szabó Zsolttal arról beszélgettünk, hogy milyen az élet manapság Ordason. Ott, ahol lassan huszonöt éve kitartóan áldoznak pénzt, munkát, figyelmet arra is, hogy részt vegyenek a Virágos Magyarország versenyen. Fáradozásaikat különböző díjakkal jutalmazták, melyek közül a Miniszterelnöki Különdíj volt a legmagasabb. A környezetszépítés – mondja a polgármester – a lakosok, az önkormányzat és a helybéli Véger Imre kertészetének összefogásával valósul meg.

Részletek
Megújult Szakmár-Felsőerek belterületi főútja

Megújult Szakmár-Felsőerek belterületi főútja

2023. október 4. 09:00 | Szakmár

A decemberi végi átadási határidő előtt hat hónappal elkészült az egykor önálló, ma Szakmár község egyik különálló településrésze, Felsőerek belterületi főútjának felújítása. Felsőerek az egyik legnépesebb egykori szállás a kalocsai járásban, ahol a betelepüléseknek köszönhetően jelenleg több mint százan élnek. Felsőerek közúton a „falukat összekető” 5308-as útból, Újtelek központjában kiágazó 53109-es számú mellékúton közelíthető meg. Ugyan a több kilométer hosszú bekötőút nincs a legjobb állapotban, de a kétóránként közlekedő helyibusz járatoknak köszönhetően a legszükségesebb javításokat a vármegyei közútkezelő elvégzi.

Részletek
Olasz testvérvárosával erősítette meg kapcsolatát Kalocsa

Olasz testvérvárosával erősítette meg kapcsolatát Kalocsa

2023. október 3. 09:00 | Kalocsa

2017. szeptember 18-án írt alá testvérvárosi szerződést Kalocsa és az olaszországi Altino településvezetője, melyet a fél évtizedes jubileum alkalmából dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere és Vincenzo Muratelli, Altino polgármestere szeptember 8-án, a XXXII. Paprika- és Gasztro Fesztivál nyitóeseményeként írt alá ünnepélyesen a városházán.

Részletek

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés